27 Carrefours houden deuren gesloten

27 Carrefours houden deuren gesloten

Minstens 27 vestigingen van Carrefour houden vandaag de deuren gesloten, na de aankondiging dat er in België binnenkort meer dan 1.200 banen zullen verdwijnen. Vooral hypermarkten blijven vandaag gesloten.

 

24 hypermarkten gesloten

Van de 27 vestigingen die gesloten blijven, gaat het in 24 gevallen over een hypermarkt. In Vlaanderen is enkel de hypermarkt in Genk gesloten, niet toevallig de enige Vlaamse hypermarkt die met sluiting wordt bedreigd. Daarnaast zijn er in Vlaanderen nog winkels gesloten in Westerlo, Brugge en Turnhout. Daarnaast wordt er vooral in de regio Brussel en de regio Charleroi gestaakt. Bij de winkels in Charleroi is zelfs al beslist dat ook dit weekend de deuren zullen gesloten blijven.

 

Dat de stakingen vooral bij grote vestigingen plaatsvinden, is niet verrassend. Het is dan ook die tak van het bedrijf die het hardst getroffen wordt door de besparingen. Zo sluiten twee hypermarkten volledig de deuren en worden er een aantal omgebouwd naar kleinere supermarkten. De kleinere winkels worden voornamelijk door zelfstandige ondernemers uitgebaat en blijven nu ook gewoon open. Carrefour telt in België 785 vestigingen, waarvan er vandaag nog 758 geopend blijven.

 

“Plaats voor emotie”

Bij Carrefour zeggen ze de acties te begrijpen: “We beseffen dat de boodschap die we gisteren hebben gebracht hard aankomt”, verklaarde woordvoerder Baptiste Van Outryve aan De Tijd. “We moeten nu plaats laten voor emotie. De schade is echter vooral voor de klant, die voor een gesloten deur dreigt te staan.”

 

Die klant voelde gisteren al de acties aankomen en is toen al op zoek gegaan naar een alternatief. “We merkten gisteren een piek in onze onlineverkoop van voeding. De klant kan zijn boodschappen thuis laten leveren of oppikken in een verkooppunt dat open is.”