27 supermarkten Carrefour houden deuren gesloten vandaag | RetailDetail

27 Carrefours houden deuren gesloten

27 Carrefours houden deuren gesloten
Carrefour Belgium

Minstens 27 vestigingen van Carrefour houden vandaag de deuren gesloten, na de aankondiging dat er in België binnenkort meer dan 1.200 banen zullen verdwijnen. Vooral hypermarkten blijven vandaag gesloten.

 

24 hypermarkten gesloten

Van de 27 vestigingen die gesloten blijven, gaat het in 24 gevallen over een hypermarkt. In Vlaanderen is enkel de hypermarkt in Genk gesloten, niet toevallig de enige Vlaamse hypermarkt die met sluiting wordt bedreigd. Daarnaast zijn er in Vlaanderen nog winkels gesloten in Westerlo, Brugge en Turnhout. Daarnaast wordt er vooral in de regio Brussel en de regio Charleroi gestaakt. Bij de winkels in Charleroi is zelfs al beslist dat ook dit weekend de deuren zullen gesloten blijven.

 

Dat de stakingen vooral bij grote vestigingen plaatsvinden, is niet verrassend. Het is dan ook die tak van het bedrijf die het hardst getroffen wordt door de besparingen. Zo sluiten twee hypermarkten volledig de deuren en worden er een aantal omgebouwd naar kleinere supermarkten. De kleinere winkels worden voornamelijk door zelfstandige ondernemers uitgebaat en blijven nu ook gewoon open. Carrefour telt in België 785 vestigingen, waarvan er vandaag nog 758 geopend blijven.

 

“Plaats voor emotie”

Bij Carrefour zeggen ze de acties te begrijpen: “We beseffen dat de boodschap die we gisteren hebben gebracht hard aankomt”, verklaarde woordvoerder Baptiste Van Outryve aan De Tijd. “We moeten nu plaats laten voor emotie. De schade is echter vooral voor de klant, die voor een gesloten deur dreigt te staan.”

 

Die klant voelde gisteren al de acties aankomen en is toen al op zoek gegaan naar een alternatief. “We merkten gisteren een piek in onze onlineverkoop van voeding. De klant kan zijn boodschappen thuis laten leveren of oppikken in een verkooppunt dat open is.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.