27 supermarkten Carrefour houden deuren gesloten vandaag | RetailDetail

27 Carrefours houden deuren gesloten

27 Carrefours houden deuren gesloten
Carrefour Belgium

Minstens 27 vestigingen van Carrefour houden vandaag de deuren gesloten, na de aankondiging dat er in België binnenkort meer dan 1.200 banen zullen verdwijnen. Vooral hypermarkten blijven vandaag gesloten.

 

24 hypermarkten gesloten

Van de 27 vestigingen die gesloten blijven, gaat het in 24 gevallen over een hypermarkt. In Vlaanderen is enkel de hypermarkt in Genk gesloten, niet toevallig de enige Vlaamse hypermarkt die met sluiting wordt bedreigd. Daarnaast zijn er in Vlaanderen nog winkels gesloten in Westerlo, Brugge en Turnhout. Daarnaast wordt er vooral in de regio Brussel en de regio Charleroi gestaakt. Bij de winkels in Charleroi is zelfs al beslist dat ook dit weekend de deuren zullen gesloten blijven.

 

Dat de stakingen vooral bij grote vestigingen plaatsvinden, is niet verrassend. Het is dan ook die tak van het bedrijf die het hardst getroffen wordt door de besparingen. Zo sluiten twee hypermarkten volledig de deuren en worden er een aantal omgebouwd naar kleinere supermarkten. De kleinere winkels worden voornamelijk door zelfstandige ondernemers uitgebaat en blijven nu ook gewoon open. Carrefour telt in België 785 vestigingen, waarvan er vandaag nog 758 geopend blijven.

 

“Plaats voor emotie”

Bij Carrefour zeggen ze de acties te begrijpen: “We beseffen dat de boodschap die we gisteren hebben gebracht hard aankomt”, verklaarde woordvoerder Baptiste Van Outryve aan De Tijd. “We moeten nu plaats laten voor emotie. De schade is echter vooral voor de klant, die voor een gesloten deur dreigt te staan.”

 

Die klant voelde gisteren al de acties aankomen en is toen al op zoek gegaan naar een alternatief. “We merkten gisteren een piek in onze onlineverkoop van voeding. De klant kan zijn boodschappen thuis laten leveren of oppikken in een verkooppunt dat open is.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top