27 supermarkten Carrefour houden deuren gesloten vandaag | RetailDetail

27 Carrefours houden deuren gesloten

27 Carrefours houden deuren gesloten
Carrefour Belgium

Minstens 27 vestigingen van Carrefour houden vandaag de deuren gesloten, na de aankondiging dat er in België binnenkort meer dan 1.200 banen zullen verdwijnen. Vooral hypermarkten blijven vandaag gesloten.

 

24 hypermarkten gesloten

Van de 27 vestigingen die gesloten blijven, gaat het in 24 gevallen over een hypermarkt. In Vlaanderen is enkel de hypermarkt in Genk gesloten, niet toevallig de enige Vlaamse hypermarkt die met sluiting wordt bedreigd. Daarnaast zijn er in Vlaanderen nog winkels gesloten in Westerlo, Brugge en Turnhout. Daarnaast wordt er vooral in de regio Brussel en de regio Charleroi gestaakt. Bij de winkels in Charleroi is zelfs al beslist dat ook dit weekend de deuren zullen gesloten blijven.

 

Dat de stakingen vooral bij grote vestigingen plaatsvinden, is niet verrassend. Het is dan ook die tak van het bedrijf die het hardst getroffen wordt door de besparingen. Zo sluiten twee hypermarkten volledig de deuren en worden er een aantal omgebouwd naar kleinere supermarkten. De kleinere winkels worden voornamelijk door zelfstandige ondernemers uitgebaat en blijven nu ook gewoon open. Carrefour telt in België 785 vestigingen, waarvan er vandaag nog 758 geopend blijven.

 

“Plaats voor emotie”

Bij Carrefour zeggen ze de acties te begrijpen: “We beseffen dat de boodschap die we gisteren hebben gebracht hard aankomt”, verklaarde woordvoerder Baptiste Van Outryve aan De Tijd. “We moeten nu plaats laten voor emotie. De schade is echter vooral voor de klant, die voor een gesloten deur dreigt te staan.”

 

Die klant voelde gisteren al de acties aankomen en is toen al op zoek gegaan naar een alternatief. “We merkten gisteren een piek in onze onlineverkoop van voeding. De klant kan zijn boodschappen thuis laten leveren of oppikken in een verkooppunt dat open is.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.