328 melkveehouders accepteren voorstel Colruyt

328 melkveehouders accepteren voorstel Colruyt
Shutterstock.com

Vanaf 2020 zullen 328 bij Inex aangesloten melkveehouders van Colruyt een vaste melkprijs van 34,76 eurocent per liter ontvangen voor een deel van hun volume. De deal geldt in principe voor vijf jaar.

 

5 jaar stabiele prijs

In februari kregen 450 melkboeren die bij Inex aangesloten zijn het voorstel van Colruyt en Inex om een deel van hun melkproductie te verkopen aan een vaste prijs van 34,76 eurocent per liter. 328 onder hen hebben intussen ingetekend op het voorstel van de supermarktketen. Samen zullen zij jaarlijks 30 miljoen liter melk leveren, goed voor ongeveer een kwart van de totale melkverkoop van Colruyt.

 

Het project loopt gedurende vijf jaar en start in april 2020. Mogelijk wordt het systeem nadien nog verlengd. De melk en afgeleide producten zullen onder het label Boni Selection, het huismerk van Colruyt, verkocht worden.

 

Stefan Goethaert, Algemeen Directeur Fine Food, Private Label en Retail Services bij Colruyt Group, is tevreden met de bereikte overeenkomst: “Het was heel erg spannend voor ons, omdat het de eerste keer is dat we een dergelijk voorstel deden. En uiteraard zijn we enorm blij dat we ermee door kunnen gaan. We zijn verheugd dat we ook met dit initiatief kunnen werken aan onze doelstelling om de Belgische melkveehouders zoveel mogelijk te ondersteunen, en we willen hen danken voor hun vertrouwen”.