37 Colruyt-winkels schenken overschotten aan Voedselbanken

37 Colruyt-winkels schenken overschotten aan Voedselbanken
Shutterstock

Colruyt Group breidt zijn samenwerking met de Voedselbanken verder uit. Voorheen gingen de overschotten van 14 winkels rechtstreeks naar de organisatie, maar dat aantal wordt nu opgetrokken naar 37 filialen.

2 tot 3 ton per maand

Sinds het voorjaar van 2016 schenken veertien winkels al hun overschotten aan de Voedselbanken. Dat was in 2016 goed voor in totaal 443 ton voeding, oftewel twee tot drie ton voedselwaren per maand per winkel. “Met de feestdagen was er extra aandacht voor de zorg voor anderen en de voorzieningen voor minderbedeelden. Wij willen ons daar het hele jaar door voor inzetten. Door de samenwerking met de Voedselbanken uit te breiden, willen we ook nog meer inzetten op het beperken van voedselverlies”, aldus Françoise Decoster van de milieudienst bij Colruyt Group.

 

Colruyt werkt al sinds 1997 samen met Voedselbanken: elke week haalt de organisatie overschotten op van verschillende winkels in het logistieke centrum Dassenveld in Halle. Daarnaast wordt nu ook het lokale netwerk verder uitgebreid.

 

“De manier waarop we met Colruyt Group samenwerken is voor ons een voorbeeld van hoe we het ook met onze andere partners willen aanpakken. Zo staan de voedingswaren bijvoorbeeld netjes gesorteerd klaar voor onze vrijwilligers, die ze meteen kunnen meenemen en zo geen tijd verliezen. Bovendien is er vooraf door Colruyt Group al een kwaliteitscheck gedaan, waardoor we zeker zijn dat wij zelf niks meer moeten weggooien”, aldus Alfons De Vadder, gedelegeerd bestuurder bij de Belgische Federatie van Voedselbanken.