37 Colruyt-winkels schenken overschotten aan Voedselbanken | RetailDetail

37 Colruyt-winkels schenken overschotten aan Voedselbanken

37 Colruyt-winkels schenken overschotten aan Voedselbanken

Colruyt Group breidt zijn samenwerking met de Voedselbanken verder uit. Voorheen gingen de overschotten van 14 winkels rechtstreeks naar de organisatie, maar dat aantal wordt nu opgetrokken naar 37 filialen.

2 tot 3 ton per maand

Sinds het voorjaar van 2016 schenken veertien winkels al hun overschotten aan de Voedselbanken. Dat was in 2016 goed voor in totaal 443 ton voeding, oftewel twee tot drie ton voedselwaren per maand per winkel. “Met de feestdagen was er extra aandacht voor de zorg voor anderen en de voorzieningen voor minderbedeelden. Wij willen ons daar het hele jaar door voor inzetten. Door de samenwerking met de Voedselbanken uit te breiden, willen we ook nog meer inzetten op het beperken van voedselverlies”, aldus Françoise Decoster van de milieudienst bij Colruyt Group.

 

Colruyt werkt al sinds 1997 samen met Voedselbanken: elke week haalt de organisatie overschotten op van verschillende winkels in het logistieke centrum Dassenveld in Halle. Daarnaast wordt nu ook het lokale netwerk verder uitgebreid.

 

“De manier waarop we met Colruyt Group samenwerken is voor ons een voorbeeld van hoe we het ook met onze andere partners willen aanpakken. Zo staan de voedingswaren bijvoorbeeld netjes gesorteerd klaar voor onze vrijwilligers, die ze meteen kunnen meenemen en zo geen tijd verliezen. Bovendien is er vooraf door Colruyt Group al een kwaliteitscheck gedaan, waardoor we zeker zijn dat wij zelf niks meer moeten weggooien”, aldus Alfons De Vadder, gedelegeerd bestuurder bij de Belgische Federatie van Voedselbanken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".