50 banen op de tocht bij Mondelez in Rhisnes

50 banen op de tocht bij Mondelez in Rhisnes
Shutterstock

Bij de fabriek van voedingsproducent Mondelez in Rhisnes, in de provincie Namen, hebben de werknemers het werk neergelegd. Ze doen dat naar aanleiding van een herstructurering, waarbij 50 van de 431 jobs zouden verdwijnen.

Gevolgen van brexit

Mondelez wil in Rhisnes, één van de drie productielocaties van Mondelez in België, besparen om zo de winstgevendheid op te krikken. Het voedingsbedrijf wijst daarbij vooral op de gevolgen van de brexit, die fors weegt op de resultaten van de fabriek. Ongeveer een derde van de productie in Rhisnes gaat naar het Verenigd Koninkrijk. In Rhisnes worden smeerkazen gemaakt van de merken Philadelphia en Ziz. 

 

De vakbonden zijn het echter niet eens met die herstructurering en wijzen naar eerdere ontslagrondes, waarbij sinds oktober 2016 al 3.000 van de 27.000 banen bij Mondelez wereldwijd verdwenen zijn. “De groep herstructureert en snoeit beetje per beetje, fabriek per fabriek. Maar we zijn het beu dat het aantal werknemers daalt, terwijl de winst toeneemt”, zegt vakbondsafgevaardigde Michel Duby.

 

Naast Rhisnes zijn er ook vestigingen in Herentals, waar producten van Lu en Milka worden gemaakt, en Mechelen, waar de Belgische kantoren gevestigd zijn. In totaal werken er in België 1.700 mensen voor Mondelez.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top