63 banen op de tocht bij Coca-Cola Belgium

63 banen op de tocht bij Coca-Cola Belgium

Coca-Cola is van plan om in België 63 van de 2.200 banen te schrappen. De frisdrankenproducent gaat daarover overleg plegen met de vakbonden, om zo veel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.

Overal ontslagen

Coca-Cola heeft in België zeven vestigingen, die allemaal jobs zullen zien verdwijnen. Volgens het bedrijf zullen de inspanningen ongeveer gelijk verdeeld worden: zowel in de distributie als in de productie en op de financiële afdelingen verdwijnen er banen. "We wijzigen de organisatie om de productie- en distributieactiviteiten efficiënter te maken en de finance-processen te vereenvoudigen", citeert De Morgen het bedrijf.

 

Het verdwijnen van de banen heeft een aantal verschillende oorzaken: supermarkten nemen steeds vaker een deel van de distributie zelf op, zodat daar al minder volk voor nodig is. Daarnaast wil het bedrijf de financiële afdeling verder digitaliseren en heeft het ook gewoon te kampen met een mindere verkoop.

 

Het is de tweede keer op korte tijd dat er banen verdwijnen bij Coca-Cola. In juni werd ook al bekend gemaakt dat er tot 75 banen zouden verdwijnen bij Coca-Cola in Anderlecht. Daar is het tweede grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de groep gevestigd.