63 banen op de tocht bij Coca-Cola Belgium | RetailDetail

63 banen op de tocht bij Coca-Cola Belgium

63 banen op de tocht bij Coca-Cola Belgium
Shutterstock

Coca-Cola is van plan om in België 63 van de 2.200 banen te schrappen. De frisdrankenproducent gaat daarover overleg plegen met de vakbonden, om zo veel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.

Overal ontslagen

Coca-Cola heeft in België zeven vestigingen, die allemaal jobs zullen zien verdwijnen. Volgens het bedrijf zullen de inspanningen ongeveer gelijk verdeeld worden: zowel in de distributie als in de productie en op de financiële afdelingen verdwijnen er banen. "We wijzigen de organisatie om de productie- en distributieactiviteiten efficiënter te maken en de finance-processen te vereenvoudigen", citeert De Morgen het bedrijf.

 

Het verdwijnen van de banen heeft een aantal verschillende oorzaken: supermarkten nemen steeds vaker een deel van de distributie zelf op, zodat daar al minder volk voor nodig is. Daarnaast wil het bedrijf de financiële afdeling verder digitaliseren en heeft het ook gewoon te kampen met een mindere verkoop.

 

Het is de tweede keer op korte tijd dat er banen verdwijnen bij Coca-Cola. In juni werd ook al bekend gemaakt dat er tot 75 banen zouden verdwijnen bij Coca-Cola in Anderlecht. Daar is het tweede grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de groep gevestigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.