7-Eleven opent winkel zonder personeel in Zuid-Korea

7-Eleven opent winkel zonder personeel in Zuid-Korea

7-Eleven, een Amerikaanse keten van kleine supermarkten, heeft in Zuid-Korea een winkel geopend zonder personeel. De winkel in de Lotte World Tower in Seoul maakt gebruikt van biometrische verificatie bij de betalingen.

Betalen met handpalm

Wanneer klanten voor de eerste keer gebruik willen maken van de winkel, moeten ze eerst de informatie van hun klantenkaart registreren. Die informatie wordt dan gelinkt aan de kenmerken van de handpalm van de gebruiker, zoals de grootte, kleur en vorm. Daarna kunnen ze bij het verlaten van de winkel verlaten betalen door gewoon hun hand boven een scanner te houden. Er is dus geen nood meer aan een kredietkaart, cash geld of een smartphone.

 

De technologie die de handpalm van de klant scant, wordt ook op andere plaatsen in de winkel gebruikt. Zo kunnen tabaksproducten enkel aangekocht worden, als de leeftijd van de klant eerst geverifieerd is door middel van een gescande handpalm. De producten worden in de betaalzone gescand met een speciale scanner, die de barcodes van alle producten in die zone scant en meteen de totale kost berekent van de aankopen. Producten moeten zo niet meer één per één gescand worden door de klant.

 

Voorlopig is de nieuwe winkel enkel beschikbaar voor 2.000 werknemers van de Lotte World Tower, maar de bedoeling is dat hij eind augustus voor het grote publiek beschikbaar komt. Daarnaast wordt er ook al werk gemaakt van een tweede filiaal.

 

Seven Eleven lijkt zo Amazon voor te zijn, dat een tijdje geleden al begon met een pilootproject rond Amazon Go, een eigen supermarkt zonder personeel. Die vertoonde echter nog enkele problemen en de voorstelling aan het grote publiek werd daarom uitgesteld.