70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven | RetailDetail

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven
Shutterstock

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Meer expertise

Door de fusie met SABMiller had AB InBev plots een aankoopdienst in Leuven en in het Zwitserse kanton Zug. Het werd dus al snel duidelijk dat één van de twee diensten zou moeten verdwijnen en de directie heeft nu dus besloten om alles naar Zwitserland te verhuizen. “Daar was meer expertise ter zake aanwezig”, zegt AB InBev-woordvoerder Peter Dercon aan De Tijd. AB InBev steekt daarnaast niet onder stoelen of banken dat het voordelige belastingstelsel in Zwitserland een bepalende factor was voor de verhuis.

 

Door de beslissing verdwijnen er in Leuven zeventig jobs, al zullen er geen of amper naakte ontslagen vallen. “Heel wat mensen waren al verhuisd of hebben het bedrijf verlaten in de afgelopen maanden”, zegt Dercon. “De overblijvende 35 mensen verhuizen mee of kunnen elders aan de slag bij AB InBev. De meeste van hen zijn expats.”

 

De verhuis van de aankoopdienst heeft geen verdere gevolgen voor het hoofdkantoor in Leuven, waar in totaal 585 mensen aan de slag zijn. “Onze globale juridische dienst en onze interne controle blijft in Leuven. Ook het Europese hoofdkwartier blijft in België.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top