71ste Belgische McDonald’s introduceert nieuw interieurconcept

71ste Belgische McDonald’s introduceert nieuw interieurconcept

Vandaag heeft McDonald's zijn 71ste Belgische vestiging geopend aan de Zuiderring in Mol. Die pakt meteen uit met een primeur voor ons land: het 'Wood & Stone'-interieurconcept, dat eerder al in onder meer Nederland en Frankrijk werd geïntroduceerd.

Design bij McDonald's

De combinatie van hout en steen zorgt volgens de keten voor een huiselijke en gezellige sfeer en wordt aangevuld met een aantal ontwerpen van straffe namen uit de designwereld: van felrode Eames-stoelen over lederen Chesterfield-zetels en barkrukken van de Franse architect Jean Prouvé tot hippe terrasloungestoelen.

 

Uiteraard is er ook gratis wifi, maar technologisch gaat dit restaurant nog een stap verder: zo zijn er vier bestelkiosken waar klanten op eigen tempo hun keuze kunnen maken. Daarnaast is er ook een 'Gym & Fun' voor kinderen, met een digitale projector die interactieve spelletjes en beelden projecteert op de vloer.

 

Tweede vrouwelijke franchisenemer

Van de nu 71 McDonald's-vestigingen in België zijn er 70 in handen van 23 franchisenemers. Het restaurant in Mol wordt uitgebaat door Nancy Haenen, die zich "de tweede vrouwelijke franchisenemer van McDonald's in België" mag noemen.

 

Haenen komt uit een echte McDonald's-familie: "Mijn vader bezit vier restaurants en mijn nonkel vijf. Ook mijn zus werkt bij de keten. Ikzelf werk al vijf jaar als administratieve kracht voor mijn vader en nonkel en nu zag ik met de komst van een Molse vestiging de ideale uitdaging om een eigen restaurant onder mijn hoede te nemen", klinkt het in Gazet van Antwerpen. In de nieuwe zaak zijn 41 medewerkers en 18 jobstudenten aan de slag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top