92 banen op de tocht bij Struik Foods

92 banen op de tocht bij Struik Foods

92 banen op de tocht bij Struik Foods

De Nederlandse producent van onder meer soepen, hotdogs, maaltijden in blik en halffabricaten Struik Foods wil zijn fabriek in Schoten sluiten. Daarbij dreigen 92 van de 107 banen te verdwijnen.

"Structureel verlieslatend"

Struik Foods, opgericht in 1950 door Bernardus Struik, nam in 2000 de toenmalige Zwan-fabriek over van Unilever. Drie jaar later integreerde de groep zijn zes fabrieken in twee volledig herbouwde en hypermoderne fabrieken, eentje in Voorthuizen (Nederland) en eentje in België (Schoten), die klaar waren voor de nieuwe Food Safety 2015-regels van de Europese Unie. In 2009 opende Struik Foods in Schoten nog Chillfis, een ultramoderne fabriek voor de productie van verse en koelverse maaltijden. De groep levert voornamelijk aan grote supermarktketens over heel Europa.

 

Maar, zo meldt de bedrijfsleiding vandaag in een persbericht aan Belga, “ondanks alle commerciële inspanningen om nieuwe klanten en productie aan te trekken en ondanks investeringen over de jaren heen is de fabriek structureel verlieslatend.” Het bedrijf stelde naar eigen zeggen alles in het werk om de fabriek rendabel te maken.

 

“Ik besef dat deze mededeling hard zal aankomen bij onze werknemers en hun gezin. Als onze intentie bevestigd wordt, zullen we een constructieve dialoog aangaan met onze sociale partners. We verwachten dat we de meest geschikte oplossingen kunnen vinden voor alle betrokken werknemers”, maakt operationeel directeur Bert Bonnema zich sterk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.