92 banen op de tocht bij Struik Foods

92 banen op de tocht bij Struik Foods

De Nederlandse producent van onder meer soepen, hotdogs, maaltijden in blik en halffabricaten Struik Foods wil zijn fabriek in Schoten sluiten. Daarbij dreigen 92 van de 107 banen te verdwijnen.

"Structureel verlieslatend"

Struik Foods, opgericht in 1950 door Bernardus Struik, nam in 2000 de toenmalige Zwan-fabriek over van Unilever. Drie jaar later integreerde de groep zijn zes fabrieken in twee volledig herbouwde en hypermoderne fabrieken, eentje in Voorthuizen (Nederland) en eentje in België (Schoten), die klaar waren voor de nieuwe Food Safety 2015-regels van de Europese Unie. In 2009 opende Struik Foods in Schoten nog Chillfis, een ultramoderne fabriek voor de productie van verse en koelverse maaltijden. De groep levert voornamelijk aan grote supermarktketens over heel Europa.

 

Maar, zo meldt de bedrijfsleiding vandaag in een persbericht aan Belga, “ondanks alle commerciële inspanningen om nieuwe klanten en productie aan te trekken en ondanks investeringen over de jaren heen is de fabriek structureel verlieslatend.” Het bedrijf stelde naar eigen zeggen alles in het werk om de fabriek rendabel te maken.

 

“Ik besef dat deze mededeling hard zal aankomen bij onze werknemers en hun gezin. Als onze intentie bevestigd wordt, zullen we een constructieve dialoog aangaan met onze sociale partners. We verwachten dat we de meest geschikte oplossingen kunnen vinden voor alle betrokken werknemers”, maakt operationeel directeur Bert Bonnema zich sterk.