Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag | RetailDetail

Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag

Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag
Shutterstock

Het aandeel van maaltijdboxverkoper HelloFresh heeft op zijn eerste dag op de beurs van Frankfurt stand weten te houden. De huidige prijs schommelt rond 10,50 euro.

300 miljoen euro

De openingskoers van HelloFresh werd vanochtend vastgesteld op 10,25 euro en even was er een piek naar 10,60 euro, maar al snel viel de prijs licht terug naar een koers die schommelt rond 10,50 euro. De beursgang leverde HelloFresh alvast ongeveer 300 miljoen euro op: daarmee kan gesproken worden van een geslaagde beursgang. Na het fiasco van concurrent Blue Apron op de Amerikaanse beurs eerder dit jaar, was bij sommige analisten twijfel opgedoken rond de beursgang.

 

HelloFresh kan het opgehaalde geld alvast goed gebruiken om verder te blijven groeien: vorig jaar haalde het bedrijf wel een omzet van net geen 600 miljoen euro, maar leed het ook meer dan 90 miljoen euro verlies. Het bedrijf met wereldwijd 1,3 miljoen gebruikers wil tegen het einde van volgend jaar tenminste break-even draaien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top