Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag | RetailDetail

Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag

Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag
Shutterstock

Het aandeel van maaltijdboxverkoper HelloFresh heeft op zijn eerste dag op de beurs van Frankfurt stand weten te houden. De huidige prijs schommelt rond 10,50 euro.

300 miljoen euro

De openingskoers van HelloFresh werd vanochtend vastgesteld op 10,25 euro en even was er een piek naar 10,60 euro, maar al snel viel de prijs licht terug naar een koers die schommelt rond 10,50 euro. De beursgang leverde HelloFresh alvast ongeveer 300 miljoen euro op: daarmee kan gesproken worden van een geslaagde beursgang. Na het fiasco van concurrent Blue Apron op de Amerikaanse beurs eerder dit jaar, was bij sommige analisten twijfel opgedoken rond de beursgang.

 

HelloFresh kan het opgehaalde geld alvast goed gebruiken om verder te blijven groeien: vorig jaar haalde het bedrijf wel een omzet van net geen 600 miljoen euro, maar leed het ook meer dan 90 miljoen euro verlies. Het bedrijf met wereldwijd 1,3 miljoen gebruikers wil tegen het einde van volgend jaar tenminste break-even draaien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.