Aandeelhouders keuren fusie AB InBev en SABMiller massaal goed

Aandeelhouders keuren fusie AB InBev en SABMiller massaal goed

Aandeelhouders keuren fusie AB InBev en SABMiller massaal goed

Zowel de aandeelhouders van AB InBev als die van SABMiller hebben vandaag in groten getale de fusie tussen de twee drankenproducenten goedgekeurd. Bij beide bedrijven ging meer dan 95% van de aandeelhouders akkoord.

Naam blijft ongewijzigd

Bij AB InBev werden alle voorstellen rond de overname met meer dan 99% van de stemmen goedgekeurd. Ook bij SABMiller ging meer dan 97% akkoord met de fusie. Beide partijen hopen nu de fusie door te voeren op 10 oktober.

 

AB InBev zal voor de overname liefst 91,5 miljard euro neertellen. CEO Carlos Brito heeft wel al laten verstaan dat ditmaal de naam van het bedrijf ongewijzigd zal blijven. Het logo wordt wel licht aangepast, want de adelaar in het logo zal sneuvelen.

 

Nu de aandeelhouders akkoord zijn, staat niets de overname nog in de weg. Eerder kreeg AB InBev al groen licht van de verschillende concurrentiewaakhonden, al moesten daarvoor wel een aantal merken van de hand gedaan worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.