Aantal drakenhandels voorbije tien jaar met 6 procent gedaald | RetailDetail

Aantal drankenhandels voorbije tien jaar met 6% gedaald

Aantal drankenhandels voorbije tien jaar met 6% gedaald
FEBED

Het aantal drankenhandelaars in België is de voorbije tien jaar met 6% gedaald, blijkt uit de cijfers van brancheorganisatie FEBED. Het aantal drankenhandels met personeel is daarentegen wel gestegen.

Duidelijke evolutie

De daling van het aantal drankenhandels is dan ook enkel te wijten aan een lager aantal handelaars zonder personeel (-18%). In diezelfde periode is het aantal drankenhandels met personeel wel gestegen van 432 in 2007 naar 517 in 2017. “De evolutie is met andere woorden zeer duidelijk”, zegt Gilles Vandorpe, directeur van FEBED: “Om een rol te kunnen blijven spelen op een markt die sterk onderhevig is aan concurrentie moet je als drankenhandelaar groeien om te kunnen professionaliseren.”

 

De sector van drankenhandelaars is momenteel goed voor een omzet van 2,2 miljard euro en een tewerkstelling van 2.660 voltijds equivalenten. Daarnaast investeerden drankenhandelaars het voorbije jaar 45 miljoen euro in de horeca en zijn ze volgens FEBED bijzonder belangrijk in de distributie van de Belgische biercultuur. Om dat belang te onderstrepen is het vandaag de Dag van den Drankenhandelaar en worden er het hele weekend door verschillende activiteiten georganiseerd bij drankenhandelaars in heel België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top