AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand | RetailDetail

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand
Hasseröder

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

 

Dalende bierverkoop

CKCF noemt de twee merken zelf ‘ietwat bestoft’, maar wil daar in de toekomst verandering in brengen. Zo gaat het meer reclame maken voor Diebels en Hasseröder en gaat het investeren in de twee brouwerijen, schrijft De Tijd.

 

AB InBev doet de twee bieren van de hand, omdat het in Duitsland de focus wil leggen op zijn belangrijkste merken. De bieren Beck's, Franziskaner en Corona zullen de kar moeten trekken in Duitsland, waar de bierconsumptie in dalende lijn is. In de eerste negen maanden van 2017 daalde de bierverkoop met 3,1% naar 72 miljoen hectoliter. Ook bij Hasseröder daalde de verkoop van 2,4 miljoen hectoliter in 2012 naar 2,1 miljoen hectoliter in 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Back to top