AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld

AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld
Foto AB InBev

Katoen Natie heeft zijn contract voor de verscheping van bieren van AB InBev via de haven van Antwerpen met vijf jaar verlengd. Over twee jaar moet de terminal vier miljard pintjes per jaar verschepen en de grootste bierterminal ter wereld zijn.

Export naar Noord-Amerika

De terminal staat vooral in voor de verscheping van Stella Artois, Hoegaarden en Leffe naar Noord-Amerika. Tegelijk zorgt het voor de import van Corona-bier. Dagelijks gaat het om zowat 175 vrachtwagens en 185 containers. Sinds begin 2015 wordt een deel van het transport met zogenaamde supertrucks gedaan.

 

De plannen voor de komende jaren zijn erg ambitieus: jaarlijks worden er nu twee miljard pintjes verscheept, maar over een jaar moeten er dat al drie miljard zijn en een jaar later zelfs vier miljard. Om die groei op te vangen, hoopt topman Huts aan het Delwaidedok bijkomende concessiegronden te verwerven. Vandaag beschikt hij er over tien hectare. Vorig jaar maakte Katoen Natie al bekend er 98 miljoen euro te willen investeren in nieuwe magazijnen.

 

De Antwerpse havenschepen Marc Van Peel liet al verstaan dat er snel een beslissing zou worden genomen over de mogelijke uitbreiding van de concessie.