AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld | RetailDetail

AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld

AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld
Foto AB InBev

Katoen Natie heeft zijn contract voor de verscheping van bieren van AB InBev via de haven van Antwerpen met vijf jaar verlengd. Over twee jaar moet de terminal vier miljard pintjes per jaar verschepen en de grootste bierterminal ter wereld zijn.

Export naar Noord-Amerika

De terminal staat vooral in voor de verscheping van Stella Artois, Hoegaarden en Leffe naar Noord-Amerika. Tegelijk zorgt het voor de import van Corona-bier. Dagelijks gaat het om zowat 175 vrachtwagens en 185 containers. Sinds begin 2015 wordt een deel van het transport met zogenaamde supertrucks gedaan.

 

De plannen voor de komende jaren zijn erg ambitieus: jaarlijks worden er nu twee miljard pintjes verscheept, maar over een jaar moeten er dat al drie miljard zijn en een jaar later zelfs vier miljard. Om die groei op te vangen, hoopt topman Huts aan het Delwaidedok bijkomende concessiegronden te verwerven. Vandaag beschikt hij er over tien hectare. Vorig jaar maakte Katoen Natie al bekend er 98 miljoen euro te willen investeren in nieuwe magazijnen.

 

De Antwerpse havenschepen Marc Van Peel liet al verstaan dat er snel een beslissing zou worden genomen over de mogelijke uitbreiding van de concessie.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.