AB InBev-families investeren in Oatly | RetailDetail

AB InBev-families investeren in Oatly

AB InBev-families investeren in Oatly

Verlinvest, het investeringsvehikel van de AB InBev-families De Mévius en De Spoelberch, gaat investeren in de Zweedse producent van lactosevrije producten Oatly. Verlinvest stapt in een deal met de Chinese bierproducent Snow.

Groei in China en VS

De investering verloopt via CR Verlinvest, een joint venture die enkele maanden geleden werd opgezet door de twee partijen. Eerder investeerden ze ook al in Red Sun, een Chinese uitbater van rusthuizen en zorgcentra.

 

Vorig jaar haalde Oatly een omzet van 40 miljoen euro, een derde meer dan een jaar geleden. Ook dit jaar verwacht het een sterke stijging, naar 51 miljoen euro. Het is niet geweten hoeveel CR Verlinvest exact neertelde voor zijn participatie, maar het zou gaan over een bedrag van meer dan 100 miljoen dollar (90 miljoen euro). In ruil krijgt de samenwerkende vennootschap 70 tot 90% van alle aandelen in handen.

 

Oatly verkoopt zijn lactosevrije producten momenteel in ongeveer twintig landen in Europa en Azië en is onder andere een concurrent van Alpro. Dankzij de investering van CR Verlinvest moet het bedrijf verder groeien in China en de Verenigde Staten. China Resources, het bedrijf achter Snow, staat immers sterk in China, terwijl Verlinvest heel wat kennis heeft in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.