AB InBev-families investeren in Oatly

AB InBev-families investeren in Oatly

Verlinvest, het investeringsvehikel van de AB InBev-families De Mévius en De Spoelberch, gaat investeren in de Zweedse producent van lactosevrije producten Oatly. Verlinvest stapt in een deal met de Chinese bierproducent Snow.

Groei in China en VS

De investering verloopt via CR Verlinvest, een joint venture die enkele maanden geleden werd opgezet door de twee partijen. Eerder investeerden ze ook al in Red Sun, een Chinese uitbater van rusthuizen en zorgcentra.

 

Vorig jaar haalde Oatly een omzet van 40 miljoen euro, een derde meer dan een jaar geleden. Ook dit jaar verwacht het een sterke stijging, naar 51 miljoen euro. Het is niet geweten hoeveel CR Verlinvest exact neertelde voor zijn participatie, maar het zou gaan over een bedrag van meer dan 100 miljoen dollar (90 miljoen euro). In ruil krijgt de samenwerkende vennootschap 70 tot 90% van alle aandelen in handen.

 

Oatly verkoopt zijn lactosevrije producten momenteel in ongeveer twintig landen in Europa en Azië en is onder andere een concurrent van Alpro. Dankzij de investering van CR Verlinvest moet het bedrijf verder groeien in China en de Verenigde Staten. China Resources, het bedrijf achter Snow, staat immers sterk in China, terwijl Verlinvest heel wat kennis heeft in de Verenigde Staten.