AB InBev-families lanceren sapjesdivisie | RetailDetail

AB InBev-families lanceren sapjesdivisie

AB InBev-families lanceren sapjesdivisie

Verlinvest, het privé-investeringsfonds van de AB InBev-families de Mévius en de Spoelberch, heeft al zijn investeringen in gezondheidsdrankjes ondergebracht in een aparte holding. Die is nu al 590 miljoen euro waard.

Groeiende markt

De nieuwe holding, Verlinvest Beverages, bestaat uit investeringen in drie Amerikaanse bedrijven: Hint, Vita Coco en Sambazon. Die haalden tien jaar geleden amper omzet, maar zijn ondertussen dus al goed voor een flinke waardering. Hint, dat water met een fruitsmaakje maakt, haalde in 2015 een omzet van 70 miljoen dollar (67 miljoen euro). Vita Coco haalde in 2014 al een omzet van 420 miljoen dollar (402 miljoen euro). De omzet van Sambazon is niet bekend.

 

Verlinvest gaat als investeringsmaatschappij traditioneel op zoek naar een sterke return op investeringen en verkoopt normaal op gepaste tijd zijn aandelen, zoals het eerder al deed met de verkoop van Vitamin Water aan Coca-Cola. Nu lijkt het toch structureel aanwezig te willen blijven in de sapjessector, met de oprichting van Verlinvest Beverages. Mogelijk gaat het nu op zoek naar synergiën tussen de verschillende bedrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top