AB InBev-families lanceren sapjesdivisie

AB InBev-families lanceren sapjesdivisie
Shutterstock

Verlinvest, het privé-investeringsfonds van de AB InBev-families de Mévius en de Spoelberch, heeft al zijn investeringen in gezondheidsdrankjes ondergebracht in een aparte holding. Die is nu al 590 miljoen euro waard.

Groeiende markt

De nieuwe holding, Verlinvest Beverages, bestaat uit investeringen in drie Amerikaanse bedrijven: Hint, Vita Coco en Sambazon. Die haalden tien jaar geleden amper omzet, maar zijn ondertussen dus al goed voor een flinke waardering. Hint, dat water met een fruitsmaakje maakt, haalde in 2015 een omzet van 70 miljoen dollar (67 miljoen euro). Vita Coco haalde in 2014 al een omzet van 420 miljoen dollar (402 miljoen euro). De omzet van Sambazon is niet bekend.

 

Verlinvest gaat als investeringsmaatschappij traditioneel op zoek naar een sterke return op investeringen en verkoopt normaal op gepaste tijd zijn aandelen, zoals het eerder al deed met de verkoop van Vitamin Water aan Coca-Cola. Nu lijkt het toch structureel aanwezig te willen blijven in de sapjessector, met de oprichting van Verlinvest Beverages. Mogelijk gaat het nu op zoek naar synergiën tussen de verschillende bedrijven.