AB InBev overtreft net verwachtingen | RetailDetail

AB InBev overtreft net verwachtingen

AB InBev overtreft net verwachtingen
Shutterstock

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer AB InBev heeft in het eerste kwartaal van 2017 net de verwachtingen van analisten weten te overtreffen. Ondanks een hogere omzet lag het verkochte volume wel net lager dan een jaar eerder.

Terugval in Noord-Amerika en EMEA

De omzet steeg in de eerste drie maanden van 2017 met 3,7% naar 12,9 miljard dollar (11,8 miljard euro). Daarmee klopt AB InBev net de verwachtingen van analisten, die hadden gemikt op een omzet van 12,8 miljard dollar. Toch was er wel een volumedaling van 0,5% ten opzichte van een jaar eerder, vooral door Noord-Amerika (-4,4%) en de zone EMEA (-2,7%). In andere regio’s was er sprake van een stijging of bleef het volume vrijwel stabiel.

 

De EBITDA steeg met 5,8% naar 4,8 miljard dollar (4,4 miljard euro). In Brazilië daalde de EBITDA wel met 23,3% wegens de daling van de opbrengsten per hectoliter met 1,8%, door een belastingverhoging die nog niet helemaal is doorgerekend.

 

De genormaliseerde winst steeg van 844 miljoen dollar (770 miljoen euro) naar 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro). Ook de integratie met SABMiller verloopt vlot: in het eerste kwartaal werd er zo 252 miljoen dollar (230 miljoen euro) aan synergiën gecreëerd. Voor het volledige jaar hoopt AB InBev zo 2,8 miljard dollar (2,6 miljard euro) te besparen. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.