AB InBev start eigen keten eetcafés

AB InBev start eigen keten eetcafés
Shutterstock

AB InBev gaat een keten van eetcafés uitbouwen rond het Amerikaanse speciaalbier Goose Island. De eerste vestiging van de keten opent dit jaar nog zijn deuren in Londen, volgend jaar is het dan de beurt aan België.

Snelle expansie

De Goose Island Vintage Ale House is de eerste verwezenlijking van een nieuwe divisie binnen AB InBev, die zich richt opde beleving rond hun merken. Het is de Belgisch-Braziliaanse brouwer meteen menens, want het is de bedoeling dat de keten eetcafés snel uitbreidt. De eerste vestiging moet nog voor Kerstmis zijn deuren openen in Balham, in het zuidwesten van Londen. Daarna zal er snel een tweede pub volgen in Londen, waarna de overstap naar België zal gemaakt worden. Een locatie voor die Belgische vestiging is nog niet gekend.

 

Goose Island kent zijn oorsprong in 1988 in Chicago, maar is sinds 2011 in handen van AB InBev. Dat telde toen 39 miljoen dollar (36,2 miljoen euro) neer voor de overname. Sindsdien werden er nog heel wat andere kleine speciaalbieren toegevoegd aan het assortiment van AB InBev.