AB InBev voldoet niet aan verwachtingen | RetailDetail

AB InBev voldoet niet aan verwachtingen

AB InBev voldoet niet aan verwachtingen
Shutterstock

Bierbrouwer AB InBev heeft in het derde kwartaal niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Analisten hadden al maar een kleine groei van het volume verwacht, maar het Braziliaans-Belgische bedrijf moest zelfs een daling slikken.

Budweiser verliest marktaandeel

In het derde kwartaal van 2017 daalde het verkochte volume van AB InBev met 1,2% ten opzichte van een jaar eerder, bij de eigen bieren was er zelfs een daling van 1,5%. Boosdoeners waren de Verenigde Staten en Brazilië, die de groei in Mexico, Argentinië en Afrika volledig teniet deden. In Brazilië daalde het volume met 4% en in de VS was dat zelfs met 6%, vooral vanwege het slechte weer het voorbije kwartaal.

 

Dat valt ook te zien aan de resultaten van het Amerikaanse Budweiser: daar daalde de totale omzet met 2,2%, terwijl er buiten de VS net een groei was van 4,4%. Zowel Budweiser als Bud Light verloren in het thuisland marktaandeel. Stella Artois ging er wereldwijd dan weer met 0,9% op vooruit.

 

Integratie verloopt vlot

Ondanks die dalende volumes steeg de kwartaalomzet van AB InBev toch met 3,6% naar 14,74 miljard dollar (12,5 miljard euro), maar dat was nog steeds onder de verwachtingen. De EBITDA steeg dan weer met 13,8% naar 5,73 miljard dollar (4,9 miljard euro), maar dat was tevens minder dan de verwachte 5,76 miljard dollar.

 

De integratie van SAB Miller een jaar na de overname verloopt dan weer wel goed. De verwachte besparingen door synergiën tegen oktober 2020 worden zelfs met 400 miljoen dollar verhoogd naar 3,2 miljard dollar (2,7 miljard euro). Van dat bedrag is momenteel al meer dan de helft behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top