AB InBev wil twee Duitse biermerken verkopen

AB InBev wil twee Duitse biermerken verkopen

AB InBev is op zoek naar een overnemer voor de Duitse biermerken Hasseröder en Diebels. De Belgische bierreus hoopt ongeveer 200 miljoen euro te vangen voor de deal.

Vroeg stadium

De verkoop van de twee biermerken is nog een uitloper van de overname van sectorgenoot SABMiller, waarbij eerder al enkele Europese merken van SABMiller van de hand werden gedaan. Onder andere Grolsch vond toen nieuw onderdak.

 

Bij AB InBev wordt bevestigd dat er inderdaad nagedacht wordt over de toekomst van de twee merken en dat er wordt gepraat met kandidaat-overnemers. “Maar we zitten nog in een zeer vroeg stadium”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het verwacht de eerste boden binnen te krijgen voor de zomerbreak.

 

Beide merken worden enkel in Duitsland verkocht en hebben een gezamenlijke omzet van 140 miljoen euro. Ze hebben wel een hoge winstmarge, wat ze een interessante prooi maakt voor overnemers. Analisten verwachten dan ook dat er minstens 200 miljoen euro wordt neergeteld bij de verkoop van Hasseröder en Diebels. Het zullen waarschijnlijk brouwers met een sterke aanwezigheid in Duitsland zijn die interesse zullen tonen, zoals onder andere Bitburger en Radeberger.