ABC gaat Seefbier op ’t Eilandje brouwen

ABC gaat Seefbier op ’t Eilandje brouwen

ABC gaat Seefbier op ’t Eilandje brouwen

De Antwerpse Brouw Compagnie (ABC), bekend van haar Seefbier en Bootjesbier, installeert haar brouwerij in het Noorderpershuis, in de Antwerpse wijk 't Eilandje. Om de nieuwe brouwerij te financieren werd eind juni een crowdfundingcampagne opgestart.

Noorderpershuis wordt brouwerij

Na twee jaar zoeken heeft de Antwerpse Brouw Compagnie een onderkomen gevonden: het Noorderpershuis aan het Kattendijkdok, een voormalig pomphuis voor de kranen en sluizen van de haven. Stadsontwikkelaar AG Vespa zocht al langer een nieuwe invulling voor dat pand.

 

"Dit is het gebouw dat we zochten, voldoende groot en met voldoende hoge plafonds. Zowel qua sfeer als qua ligging - vlakbij onder meer het MAS en het nieuwe Havenhuis - is dit een ideale match, ook als ontmoetingsplek voor de bewoners van de Cadixwijk", zegt een tevreden ABC-bedrijfsleider Johan Van Dyck (ex-Duvel Moortgat). "Op een binnenkoer komt een mooi zomers zonneterras, met lange tafels en lampionnen zoals in een typische Berlijnse Biergarten."

 

Gefinancierd via crowdfunding

Om de nieuwe brouwerij te financieren startte ABC eind juni een crowdfundingcampagne op. Wie investeert, mag onder meer levenslang gratis bier proeven in de brouwerij. "Al enkele honderden mensen hebben ingetekend”, zegt Van Dyck. “Velen zijn bereid ook iets meer te geven om hun naam in de brouwzaal vereeuwigd te zien. Nu de locatie bekend is, trekt dat misschien nog meer geïnteresseerden aan." Soortgelijke crowdfundingprojecten haalden eerder al meer dan 100.000 euro op.

 

ABC startte in 2012 met een teruggevonden recept en in archieven bewaard gist van het oude Antwerpse Seefbier. Tot nog toe werd het bier bij brouwerij Roman in het Oost-Vlaamse Oudenaarde gebrouwen. Begin volgend jaar moet de productie opstarten in Antwerpen. De brouwinstallatie zal volcontinu zo'n 26.000 hectoliter per jaar kunnen produceren, waarvan een groot deel voor de export.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top