AD Delhaize Tongeren wordt Albert Heijn: “Geïsoleerd geval”

Shutterstock.com

Voor het eerst wordt een bestaande Delhaize-winkel omgebouwd naar de Albert Heijn-formule. Het begin van meer? Nee, zegt Delhaize: een alleenstaand geval, ingegeven door de lokale marktsituatie.

 

“Geen bijkomende transities in de pijplijn”

Begin 2022 wordt de AD Delhaize op het retailpark T-Forum in Tongeren omgebouwd naar een Albert Heijn-winkel. Die beslissing werd genomen door de zelfstandige uitbaters, de familie Vandecaetsbeek, in samenspraak met Delhaize. De franchisenemer is van mening dat op deze locatie de Albert Heijn-formule beter zal aanslaan, omdat de formule een ander doelpubliek aanspreekt. Dit wordt dus, na Frédéric Van Hoecke in Willebroek en Thibaut Lemahieu in Ingelmunster, de derde Delhaize-ondernemer die ook een Albert Heijn gaat uitbaten.

 

“Dit is een losstaand feit, een oplossing voor deze uitbater in functie van de lokale marktomstandigheden”, benadrukt woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize aan RetailDetail. Het is dus niet zo dat de retailer het hele winkelpark evalueert in functie van mogelijk meer verbouwingen van de ‘rode’ naar de ‘blauwe’ formule: “Er zitten geen bijkomende transities in de pijplijn.”

 

De verbouwing betekent ook niet het einde van de relatie tussen Delhaize en de familie Vandecaetsbeek. Die is al twintig jaar verbonden met de foodretailer en blijft ook na de transformatie van de winkel op T-Forum drie Delhaize-winkels uitbaten: AD Delhaize Ambiorix in Tongeren, AD Delhaize Koersel – die een renovatie zal ondergaan – en de recent geopende Proxy Delhaize Kortessem.