Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen | RetailDetail

Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Supermarktketen Lidl is vorig jaar maandenlang afgeperst door iemand die er mee dreigde om producten in de winkels te vergiftigen. De dader eiste 15 miljoen euro of hij zou toeslaan in winkels in Duitsland, maar ook andere landen.

Akkoord over betaling

Lidl ging uiteindelijk ook akkoord om een bedrag van 4,5 miljoen euro neer te tellen, maar tot een effectieve betaling kwam het uiteindelijk nooit, omdat de dader van het ene op het andere moment de afspraak afbrak. In nieuwe e-mails eiste de afperser dan dat het geld zou worden overgemaakt in de vorm van bitcoins, maar de keten besloot daarop alle contact te verbreken.

 

De Duitse politie is momenteel nog altijd op zoek naar de afperser, die sinds maart van dit jaar geen contact meer heeft gezocht met Lidl. De eerste e-mail waarin hij 15 miljoen euro eiste werd al in oktober 2015 verstuurd.

 

In juli van dit jaar werd de keten ook al afgeperst door een echtpaar dat 1 miljoen euro eiste en dreigde met het opblazen van enkele bommen in filialen van de keten. Die daders werden wel gevat door de politie, maar niet voordat één explosief ook daadwerkelijk ontplofte. Lidl zou daarop besloten hebben om te betalen, maar de daders werden vervolgens dus snel gepakt door de politie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.