Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen | RetailDetail

Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Supermarktketen Lidl is vorig jaar maandenlang afgeperst door iemand die er mee dreigde om producten in de winkels te vergiftigen. De dader eiste 15 miljoen euro of hij zou toeslaan in winkels in Duitsland, maar ook andere landen.

Akkoord over betaling

Lidl ging uiteindelijk ook akkoord om een bedrag van 4,5 miljoen euro neer te tellen, maar tot een effectieve betaling kwam het uiteindelijk nooit, omdat de dader van het ene op het andere moment de afspraak afbrak. In nieuwe e-mails eiste de afperser dan dat het geld zou worden overgemaakt in de vorm van bitcoins, maar de keten besloot daarop alle contact te verbreken.

 

De Duitse politie is momenteel nog altijd op zoek naar de afperser, die sinds maart van dit jaar geen contact meer heeft gezocht met Lidl. De eerste e-mail waarin hij 15 miljoen euro eiste werd al in oktober 2015 verstuurd.

 

In juli van dit jaar werd de keten ook al afgeperst door een echtpaar dat 1 miljoen euro eiste en dreigde met het opblazen van enkele bommen in filialen van de keten. Die daders werden wel gevat door de politie, maar niet voordat één explosief ook daadwerkelijk ontplofte. Lidl zou daarop besloten hebben om te betalen, maar de daders werden vervolgens dus snel gepakt door de politie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.