Ahold Delhaize-bestuurder toekomstige voorzitter Lucas Bols

Foto Ahold Delhaize

René Hooft Graafland treedt toe tot de ‘raad van commissarissen’ van Lucas Bols. Daarmee krijgt de Nederlandse drankenproducent er een ervaren specialist bij: de 64-jarige wordt zelfs getipt als toekomstige voorzitter.

Voormalig financieel directeur Heineken

De algemene aandeelhoudersvergadering heeft gisteren het licht op groen gezet voor de benoeming van Hooft Graafland. Bij die voordracht einde mei roemde voorzitter Derk Doijer de nieuwkomer voor zijn "uitgebreide internationale, financiële en commerciële ervaring in een sector die erg relevant is voor Lucas Bols. Bovendien zal zijn brede en wereldwijde ervaring in executive leiderschap bij Heineken van grote waarde zijn bij de verdere internationale ontwikkeling van Lucas Bols."

 

Hooft Graafland werkte 34 jaar lang voor Heineken in verschillende internationale managementposities: hij was er onder meer 13 jaar lid van de raad van bestuur en financieel directeur, en in die hoedanigheid de rechterhand van de Belgische CEO Jean-François van Boxmeer. Hij is momenteel ook commissaris bij Ahold Delhaize, FrieslandCampina en Wolters Kluwer en voorts lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance. Als alles volgens plan verloopt, volgt Hooft Graafland in 2020 Derk Doijer op als voorzitter van Lucas Bols. De Nederlandse drankengroep boekte in 2018 een jaaromzet van 92,5 miljoen euro.