Ahold Delhaize haalt CFO bij skyr-maker

Nathalie Knight vervangt Jeff Carr als financieel directeur van Ahold Delhaize
Foto: Ahold Delhaize

Ahold Delhaize stelt Natalie Knight aan als financieel topvrouw. De toekomstige opvolgster van Jeff Carr was eerder actief bij zuivelproducent Arla Foods en Adidas.

 

Vanaf maart 2020

Knight wordt nu al 'Executive Vice President Finance' en op de volgende algemene aandeelhoudersvergadering, die in april volgend jaar doorgaat, zal ze ook worden benoemd tot 'Chief Financial Officer' en lid van het directiecomité. De Amerikaanse zal vanaf maart 2020 Jeff Carr vervangen, wiens termijn als CFO van de supermarktgroep in april afloopt. Knight is nu nog CFO bij de Deense zuivelmultinational Arla Foods, bij ons vooral bekend van de IJslandse skyr-yoghurt. Voorheen werkte ze zeventien jaar lang bij sportlabel Adidas.

 

Bij Arla Foods waren haar taken vooral gericht op digitale transformatie en de uitvoering van een efficiëntieprogramma bij de producent, terwijl ze bij Adidas onder meer instond voor de overname van Reebok en "grote cross-functionele kostenreducties". Dat Knight zich ook bij Ahold Delhaize zal toeleggen op besparingen, valt dus niet uit te sluiten.

 

"Met haar brede ervaring in verschillende financiële domeinen, haar commerciële mentaliteit en haar aantoonbare leiderschap in kostenreductie en bedrijfstransformatie-inspanningen, is ze de juiste leider om Ahold Delhaize's Leading Together-strategie te helpen versnellen", laat CEO Frans Muller alvast optekenen.