Ahold Delhaize heeft loonakkoord met Tsjechische werknemers | RetailDetail

Ahold Delhaize heeft loonakkoord met Tsjechische werknemers

Ahold Delhaize heeft loonakkoord met Tsjechische werknemers

Ahold Delhaize heeft in Tsjechië een akkoord gesloten met zijn werknemers omtrent een loonsverhoging. Het supermarktbedrijf kreeg eerder heel wat kritiek te slikken in het land, omdat de lonen er lager waren dan bij de concurrentie.

8,5% loonsverhoging

Ook de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka had eerder al laten vallen dat de lonen voor die werknemers de hoogte in moesten, waarop Ahold Delhaize meldde dat de gesprekken al aan de gang waren.

 

De werknemers van Ahold Delhaize, dat in Tsjechië supermarktketen Albert uitbaat, krijgen nu een gemiddelde loonsverhoging van 8,5% en de kerstbonus wordt verdrievoudigd naar een bedrag van ongeveer 37 euro. In de 330 filialen van Albert werken ongeveer 15.000 mensen. De bonden hebben alvast laten weten tevreden te zijn met het nieuwe akkoord en ook Sobotka liet via Twitter verstaan dat de loonsverhoging voor de werknemers van Albert een goede zaak is.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".