Ahold Delhaize heeft loonakkoord met Tsjechische werknemers | RetailDetail

Ahold Delhaize heeft loonakkoord met Tsjechische werknemers

Ahold Delhaize heeft loonakkoord met Tsjechische werknemers

Ahold Delhaize heeft in Tsjechië een akkoord gesloten met zijn werknemers omtrent een loonsverhoging. Het supermarktbedrijf kreeg eerder heel wat kritiek te slikken in het land, omdat de lonen er lager waren dan bij de concurrentie.

8,5% loonsverhoging

Ook de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka had eerder al laten vallen dat de lonen voor die werknemers de hoogte in moesten, waarop Ahold Delhaize meldde dat de gesprekken al aan de gang waren.

 

De werknemers van Ahold Delhaize, dat in Tsjechië supermarktketen Albert uitbaat, krijgen nu een gemiddelde loonsverhoging van 8,5% en de kerstbonus wordt verdrievoudigd naar een bedrag van ongeveer 37 euro. In de 330 filialen van Albert werken ongeveer 15.000 mensen. De bonden hebben alvast laten weten tevreden te zijn met het nieuwe akkoord en ook Sobotka liet via Twitter verstaan dat de loonsverhoging voor de werknemers van Albert een goede zaak is.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.