Ahold Delhaize lid van AMS en Coopernic

Ahold Delhaize lid van AMS én Coopernic

Ahold Delhaize lid van AMS én Coopernic

De fusiegroep Ahold Delhaize blijft verrassend lid van twee Europese inkoopgroeperingen. Zowel AMS als Coopernic bevestigen het lidmaatschap. 

 

Dubbel lidmaatschap

Twee persberichten vielen vanmiddag gelijktijdig in de mailbox van de redactie. AMS Sourcing, de Europese inkoopalliantie voor private brands, bevestigt dat Ahold Delhaize aandeelhouder is van de organisatie. Voor de fusie was Ahold al aandeelhouder – meer zelfs, het was medeoprichter. 


Coopernic van zijn kant deelt mee dat Ahold Delhaize nu lid is en zal deelnemen aan het ‘International Brands’-programma van de groepering vanaf 1 september. Delhaize had zich sinds de aankondiging van de fusieplannen afzijdig gehouden binnen de groep. 

 

Geen tegenspraak

Waarnemers gingen er lang van uit dat Ahold Delhaize zou moeten kiezen tussen één van beide inkoopallianties, maar blijkbaar is er een vergelijk gevonden waarin alle leden zich kunnen vinden. Aangezien AMS focust op de aankoop van huismerken en Coopernic akkoorden sluit met internationale merkfabrikanten, hoeft er geen directe tegenspraak te zijn. 


AMS verenigt grote Europese retailers als Morrisons, Dansk Supermarked, Jeronimo Martins, Kesko, Esselunga, Migros en ICA. Coopernic noemt zichzelf de leidende Europese inkoopalliantie, met als overige leden E.Leclerc, COOP Italia en REWE Group

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.