Ahold Delhaize lid van AMS en Coopernic

Ahold Delhaize lid van AMS én Coopernic

Ahold Delhaize lid van AMS én Coopernic

De fusiegroep Ahold Delhaize blijft verrassend lid van twee Europese inkoopgroeperingen. Zowel AMS als Coopernic bevestigen het lidmaatschap. 

 

Dubbel lidmaatschap

Twee persberichten vielen vanmiddag gelijktijdig in de mailbox van de redactie. AMS Sourcing, de Europese inkoopalliantie voor private brands, bevestigt dat Ahold Delhaize aandeelhouder is van de organisatie. Voor de fusie was Ahold al aandeelhouder – meer zelfs, het was medeoprichter. 


Coopernic van zijn kant deelt mee dat Ahold Delhaize nu lid is en zal deelnemen aan het ‘International Brands’-programma van de groepering vanaf 1 september. Delhaize had zich sinds de aankondiging van de fusieplannen afzijdig gehouden binnen de groep. 

 

Geen tegenspraak

Waarnemers gingen er lang van uit dat Ahold Delhaize zou moeten kiezen tussen één van beide inkoopallianties, maar blijkbaar is er een vergelijk gevonden waarin alle leden zich kunnen vinden. Aangezien AMS focust op de aankoop van huismerken en Coopernic akkoorden sluit met internationale merkfabrikanten, hoeft er geen directe tegenspraak te zijn. 


AMS verenigt grote Europese retailers als Morrisons, Dansk Supermarked, Jeronimo Martins, Kesko, Esselunga, Migros en ICA. Coopernic noemt zichzelf de leidende Europese inkoopalliantie, met als overige leden E.Leclerc, COOP Italia en REWE Group

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.