Ahold Delhaize mikt op vers om Walmart af te houden | RetailDetail

Ahold Delhaize mikt op vers om Walmart af te houden

Ahold Delhaize mikt op vers om Walmart af te houden

Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize, is tijdens een interview dieper ingegaan op de prestaties van het supermarktbedrijf in de Verenigde Staten. Daarin stelde hij dat de focus op verse voeding bijzonder belangrijk is om de concurrentie af te houden.

Innovatie nog steeds mogelijk

“We hebben eerst en vooral een goed aanbod in verse voeding. Daarnaast hebben we onze prijzen de afgelopen jaren sterk laten dalen, om zo meer competitief te zijn met Walmart”, aldus Boer tijdens een interview met Bloomberg. Hij praat ook over de impact van Amazon op de supermarktsector, waarbij hij zegt niet te geloven dat Amazon die sector volledig overhoop zal kunnen gooien. “Klanten zijn naast waarde ook op zoek naar kwaliteit en versheid”, aldus Boer. “Met het combineren van fysieke winkels en online oplossingen heb je een zeer goed antwoord op nieuwe concurrenten.” Volgens Boer is de combinatie van een sterk vers aanbod en een goede omnichannelaanpak dan ook bijzonder belangrijk.

 

 Andere fysieke ketens zijn momenteel dan ook nog de grootste concurrenten voor Boer, aangezien nog maar enkele procenten van de bestedingen in voeding online worden gedaan. In de Verenigde Staten haalt Ahold Delhaize momenteel ongeveer 2% van zijn omzet online, maar de komende jaren mikt het bedrijf op een online aandeel van ongeveer 5% in de Amerikaanse omzet.

 

Volgens Boer kan er ook nog flink wat geïnnoveerd worden binnen de sector: vooral dan in meer gepersonaliseerd aanbod, waarbij klanten promoties krijgen voor de producten die ze ook echt kopen. Daarnaast moeten supermarkten hun klanten ook bijstaan in het uitbouwen van een gezondere levensstijl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.