Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse dochter

Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse dochter

Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse dochter
Shutterstock

Ahold Delhaize-dochter Giant Food Stores investeert 22 miljoen euro in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daar komt onder meer een nieuwe e-commercehub voor Peapod.

 

40% extra klanten bedienen

Het geld gaat verder naar de herinrichting van vier winkels en een nieuw pompstation. Voorts wil de groep de prijzen verlagen van enkele duizenden producten, met name van de eigen huismerken. De investering is goed voor 150 extra banen. “We zien dubbelcijferige groei in online bestellingen en boodschappen”, zegt topman Nicholas Bertram. “Deze e-commercehub geeft ons de kans om onze capaciteit snel op te drijven.” De hub stelt Giant en online partner Peapod in staat om tot 40% extra klanten te bedienen, zo klinkt het.

 

In de hub van 3500 m² zullen klanten hun auto trouwens niet meer moeten verlaten om hun boodschappen te laden: die worden netjes in hun koffer gedeponeerd. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.