Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour | RetailDetail

Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Carrefour Belgium neemt drie winkels en één te realiseren winkelproject over van Ahold Delhaize. Ze zullen als Market worden heropend. De Albert Heijn van Boortmeerbeek wordt overgenomen door een zelfstandige ondernemer. 

Nog vier te gaan 

De winkels van Albert Heijn in Lokeren (Dijkstraat), AD Delhaize in Berendrecht (Monnikenhofstraat) en Proxy Delhaize in Gent (Hundelgemsesteenweg) worden overgenomen door Carrefour Belgium, dat de winkels zal ombouwen tot Carrefour Market-supermarkten. Verder heeft Carrefour een akkoord met Ahold Delhaize om een te realiseren project over te nemen en er eveneens een Market te openen. Bovendien maakt Ahold Delhaize bekend dat de Albert Heijn-supermarkt in Boortmeerbeek (Leuvensesteenweg) in handen komt van een zelfstandige supermarktondernemer. 

 

In maart vorig jaar keurde de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de voorgenomen fusie van Delhaize en Ahold goed, op voorwaarde dat dertien winkels zouden worden verkocht. Eerder al meldden we de overname van drie winkels door Lidl en twee door de etnische supermarktketen Tanger. Vier winkels dient Ahold Delhaize nu nog aan de man te brengen: Proxy Delhaize Antwerpen (Oude Leeuwenrui), AD Delhaize Lille (Poederleeseweg), Albert Heijn Antwerpen (Groenplaats) en Albert Heijn Gent (Overpoortstraat). 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.