Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour | RetailDetail

Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Carrefour Belgium neemt drie winkels en één te realiseren winkelproject over van Ahold Delhaize. Ze zullen als Market worden heropend. De Albert Heijn van Boortmeerbeek wordt overgenomen door een zelfstandige ondernemer. 

Nog vier te gaan 

De winkels van Albert Heijn in Lokeren (Dijkstraat), AD Delhaize in Berendrecht (Monnikenhofstraat) en Proxy Delhaize in Gent (Hundelgemsesteenweg) worden overgenomen door Carrefour Belgium, dat de winkels zal ombouwen tot Carrefour Market-supermarkten. Verder heeft Carrefour een akkoord met Ahold Delhaize om een te realiseren project over te nemen en er eveneens een Market te openen. Bovendien maakt Ahold Delhaize bekend dat de Albert Heijn-supermarkt in Boortmeerbeek (Leuvensesteenweg) in handen komt van een zelfstandige supermarktondernemer. 

 

In maart vorig jaar keurde de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de voorgenomen fusie van Delhaize en Ahold goed, op voorwaarde dat dertien winkels zouden worden verkocht. Eerder al meldden we de overname van drie winkels door Lidl en twee door de etnische supermarktketen Tanger. Vier winkels dient Ahold Delhaize nu nog aan de man te brengen: Proxy Delhaize Antwerpen (Oude Leeuwenrui), AD Delhaize Lille (Poederleeseweg), Albert Heijn Antwerpen (Groenplaats) en Albert Heijn Gent (Overpoortstraat). 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top