Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Carrefour Belgium neemt drie winkels en één te realiseren winkelproject over van Ahold Delhaize. Ze zullen als Market worden heropend. De Albert Heijn van Boortmeerbeek wordt overgenomen door een zelfstandige ondernemer. 

Nog vier te gaan 

De winkels van Albert Heijn in Lokeren (Dijkstraat), AD Delhaize in Berendrecht (Monnikenhofstraat) en Proxy Delhaize in Gent (Hundelgemsesteenweg) worden overgenomen door Carrefour Belgium, dat de winkels zal ombouwen tot Carrefour Market-supermarkten. Verder heeft Carrefour een akkoord met Ahold Delhaize om een te realiseren project over te nemen en er eveneens een Market te openen. Bovendien maakt Ahold Delhaize bekend dat de Albert Heijn-supermarkt in Boortmeerbeek (Leuvensesteenweg) in handen komt van een zelfstandige supermarktondernemer. 

 

In maart vorig jaar keurde de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de voorgenomen fusie van Delhaize en Ahold goed, op voorwaarde dat dertien winkels zouden worden verkocht. Eerder al meldden we de overname van drie winkels door Lidl en twee door de etnische supermarktketen Tanger. Vier winkels dient Ahold Delhaize nu nog aan de man te brengen: Proxy Delhaize Antwerpen (Oude Leeuwenrui), AD Delhaize Lille (Poederleeseweg), Albert Heijn Antwerpen (Groenplaats) en Albert Heijn Gent (Overpoortstraat).