Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten | RetailDetail

Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten

Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten

Analisten schatten dat Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten zo’n 85 à 100 winkels zullen moeten afstoten om groen licht te krijgen voor de fusie. Vooral aan de oostkust dreigt de fusiegroep anders een te dominante speler te worden.

 

Top 5 in de Verenigde Staten

Ahold en Delhaize zullen niet enkel in België, maar ook in de Verenigde Staten winkels moeten afstoten, als ze de goedkeuring willen krijgen van de concurrentieautoriteiten voor hun op stapel staande fusie. Volgens analisten gaat het om ruwweg 85 à 100 winkels.

 

“Op het eerste gezicht lijkt dat heel wat, maar op een totaal van ongeveer 2.070 supermarkten valt dat - vanuit het oogpunt van de betrokken bedrijven althans - al bij al mee. Niets dat de fusie in gevaar kan brengen”, zo schrijft zakenkrant De Tijd.

 

Ahold Delhaize wordt na de fusie een top 5-speler in de Verenigde Staten, met ruim 2.000 winkels en een marktaandeel van 5%. De fusiegroep zou daarbij een te dominante marktpositie krijgen aan de oostkust van de VS. Delhaize is in die regio actief met Food Lion en Hannaford, Ahold met Giant en Stop&Shop. Daar zal de afslanking dan ook het grootst zijn.

 

Analisten van Degroof Petercam verwachten dat de verkoop van de winkels Ahold Delhaize ongeveer 1 miljard dollar aan inkomsten kan kosten en 40 miljoen dollar aan bedrijfswinst (op een omzet van 36 miljard dollar ‑ of zo’n 33 miljard euro ‑ in de Verenigde Staten).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top