Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten

Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten

Analisten schatten dat Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten zo’n 85 à 100 winkels zullen moeten afstoten om groen licht te krijgen voor de fusie. Vooral aan de oostkust dreigt de fusiegroep anders een te dominante speler te worden.

 

Top 5 in de Verenigde Staten

Ahold en Delhaize zullen niet enkel in België, maar ook in de Verenigde Staten winkels moeten afstoten, als ze de goedkeuring willen krijgen van de concurrentieautoriteiten voor hun op stapel staande fusie. Volgens analisten gaat het om ruwweg 85 à 100 winkels.

 

“Op het eerste gezicht lijkt dat heel wat, maar op een totaal van ongeveer 2.070 supermarkten valt dat - vanuit het oogpunt van de betrokken bedrijven althans - al bij al mee. Niets dat de fusie in gevaar kan brengen”, zo schrijft zakenkrant De Tijd.

 

Ahold Delhaize wordt na de fusie een top 5-speler in de Verenigde Staten, met ruim 2.000 winkels en een marktaandeel van 5%. De fusiegroep zou daarbij een te dominante marktpositie krijgen aan de oostkust van de VS. Delhaize is in die regio actief met Food Lion en Hannaford, Ahold met Giant en Stop&Shop. Daar zal de afslanking dan ook het grootst zijn.

 

Analisten van Degroof Petercam verwachten dat de verkoop van de winkels Ahold Delhaize ongeveer 1 miljard dollar aan inkomsten kan kosten en 40 miljoen dollar aan bedrijfswinst (op een omzet van 36 miljard dollar ‑ of zo’n 33 miljard euro ‑ in de Verenigde Staten).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top