Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten | RetailDetail

Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten

Ahold Delhaize zal ook in Amerika winkels moeten afstoten

Analisten schatten dat Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten zo’n 85 à 100 winkels zullen moeten afstoten om groen licht te krijgen voor de fusie. Vooral aan de oostkust dreigt de fusiegroep anders een te dominante speler te worden.

 

Top 5 in de Verenigde Staten

Ahold en Delhaize zullen niet enkel in België, maar ook in de Verenigde Staten winkels moeten afstoten, als ze de goedkeuring willen krijgen van de concurrentieautoriteiten voor hun op stapel staande fusie. Volgens analisten gaat het om ruwweg 85 à 100 winkels.

 

“Op het eerste gezicht lijkt dat heel wat, maar op een totaal van ongeveer 2.070 supermarkten valt dat - vanuit het oogpunt van de betrokken bedrijven althans - al bij al mee. Niets dat de fusie in gevaar kan brengen”, zo schrijft zakenkrant De Tijd.

 

Ahold Delhaize wordt na de fusie een top 5-speler in de Verenigde Staten, met ruim 2.000 winkels en een marktaandeel van 5%. De fusiegroep zou daarbij een te dominante marktpositie krijgen aan de oostkust van de VS. Delhaize is in die regio actief met Food Lion en Hannaford, Ahold met Giant en Stop&Shop. Daar zal de afslanking dan ook het grootst zijn.

 

Analisten van Degroof Petercam verwachten dat de verkoop van de winkels Ahold Delhaize ongeveer 1 miljard dollar aan inkomsten kan kosten en 40 miljoen dollar aan bedrijfswinst (op een omzet van 36 miljard dollar ‑ of zo’n 33 miljard euro ‑ in de Verenigde Staten).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.