Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

 

"Innovatieve gemaksvoeding"

Vanreusel produceert snacks voor frituren en horecazaken. Het bedrijf werd door Paul Vanreusel opgericht in 1953 als charcuterieproducent, maar maakte in de jaren 1970 de overstap naar diepgevroren snacks. Intussen staat de derde generatie aan het roer. Het merk profileert zich als specialist in frikandellen en maakt tegenwoordig furore met de reuzegrote Frikandel XXL, die flink gepromoot wordt door BV-band De Romeo’s. Het bedrijf wil uitgroeien tot de betrouwbaarste fabrikant en leverancier van innovatieve gemaksvoeding voor de foodservice, in België en daarbuiten.

 

Daar is geld voor nodig: vorig jaar bleek dat de familie op zoek was naar een overnemer, nu hebben ze een deal bereikt met Ergon Capital Partners III, een fonds van zakenman Albert Frère. Een bedrag werd niet bekendgemaakt. Paul-Emmanuel en Roel Vanreusel blijven de dagelijkse leiding voeren. Het investeringsfonds zal het bedrijf ondersteunen in zijn verdere professionalisering en helpen groeien door overnames.