Albert Heijn deelde nog geen coronaboetes uit

Shutterstock.com

Tot op vandaag heeft Albert Heijn nog geen enkele leverancier een coronaboete opgelegd, zei topman Frans Muller van moedermaatschappij Ahold Delhaize gisteren tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

 

Toegeeflijke opstelling

De coronaboete van Albert Heijn veroorzaakte enige ophef in februari: toen meldde het FD dat de supermarktketen zijn leveringsvoorwaarden had aangepast, waardoor leveranciers “epidemieën en pandemieën” niet langer als overmacht konden inroepen. Bedrijven die minder leveren dan afgesproken, kunnen een boete krijgen van maximaal 80% van de orderwaarde.

 

Toch heeft Albert Heijn tot dusver geen enkele coronaboete uitgedeeld, zo stelde Muller gisteren. Volgens het FD was dat uit inschikkelijkheid. Muller zou eveneens gesuggereerd hebben dat de nieuwe, strenge leveringsregels vooral gelden voor grote leveranciers. Volgens Theo Heere, directeur van de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie, is daar niks van aan: “Ook kleinere leveranciers hebben die voorwaarden opgelegd gekregen. Een deel durft daar niets van te zeggen, omdat Albert Heijn een belangrijke klant is.”