Albert Heijn gaat kantoorautomaten uitrollen

Visual ontwerp winkel Albert Heijn to go ism Selecta
Foto's: Albert Heijn

Albert Heijn opent onbemande miniwinkeltjes in kantoren en ziekenhuizen: in samenwerking met automatenspecialist Selecta voorziet de supermarktketen volgend jaar minstens 100 kantoren van een “AH to go”-aanbod.

 

Volgende stap in out-of-home

Ook na het coronavirus zullen mensen minder en op meer onregelmatige uren naar kantoor gaan, schat de Nederlandse zelfbedieningsspecialist Selecta. Dat maakt het moeilijker voor traditionele cafetaria’s, maar biedt opportuniteiten voor automaten en onbemande miniwinkeltjes. Met die redenering rolt Selecta een nieuw concept uit: Foodie’s micromarkets, waarvan er ondertussen zo’n 200 in Europa te vinden zijn.


In Nederland gaat Foodie’s nu ook de samenwerking aan met AH to go, het gemaksconcept van Albert Heijn. Volgend jaar openen zo op minimaal 100 kantoorlocaties in Nederland onbemande ‘Albert Heijn to go’-winkeltjes, die het versassortiment van AH to go zullen voeren en waarbij kantoormedewerkers op elk uur van de dag eten uit de automaten kunnen halen. Betalen gebeurt via zelfscan.


Aangezien het concept voor elke locatie op maat kan worden ingevuld, ziet Albert Heijn in de komende jaren nog veel potentieel om verder uit te breiden. CEO Marit van Egmond noemt daarbij ook al expliciet Vlaanderen en denkt behalve aan kantoren nog aan bijvoorbeeld ziekenhuizen en onderwijsinstellingen. “Met dit vernieuwende Albert Heijn to go concept zetten we een volgende stap in de wereld van out-of-home”, klinkt het.