Albert Heijn gaat minder suiker gebruiken

Albert Heijn gaat minder suiker gebruiken
http://www.shutterstock.com/nl/pic-312397322/

Supermarktketen Albert Heijn gaat minder suiker gebruiken in zijn voeding. Gemiddeld zal een klant van Albert Heijn volgend jaar een kwart minder suiker vinden in honderd huismerkproducten.

 

Niet vervangen door zoetstoffen

Albert Heijn kiest daarbij voor producten die vooral populair zijn bij gezinnen, zoals yoghurt, ketchup en koekjes. Die zullen binnenkort allemaal tien tot veertig procent minder suikers bevatten. Ook het suikergehalte in de frisdranken van het huismerk wordt de komende jaren met tien procent verlaagd.

 

Om klanten op een eenvoudige manier duidelijk te maken hoeveel suiker een frisdrank bevat, zal de keten werken met kleuren, waarbij oranje staat voor geen suiker en dieprood voor veel suiker.

 

De eerste honderd producten met minder suiker moeten tegen het einde van het jaar in de winkels liggen, maar de komende tijd zal ook de rest van het assortiment aangepakt worden. Bijna nergens wordt de suiker vervangen door kunstmatige zoetstoffen, behalve bij de frisdranken.

 

Ook bij Delhaize wordt al langer werk gemaakt van het terugdringen van het suikergebruik. De kersverse Belgische zusterketen van AH heeft op dat vlak al heel wat producten laten analyseren, om na te gaan hoe het vet-, suiker- en zoutgehalte kan worden teruggebracht zonder de smaak te veranderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top