Albert Heijn gaat warme maaltijden bezorgen

Foto Albert Heijn

Supermarkt wordt restaurant: vanaf 11 januari kunnen klanten in Amsterdam warme maaltijden bestellen bij Albert Heijn. Ze worden bereid in een ‘dark kitchen’ en binnen het half uur bezorgd door Thuisbezorgd.nl en Deliveroo.

 

Vers bereid

Met dit initiatief onder de noemer ‘Allerhande Kookt’ zet de supermarktketen een volgende stap in foodservice. “We zien een toenemende behoefte bij onze klanten aan goede maaltijden zoals je die zelf ook zou maken, zonder dat je daarvoor de keuken in hoeft”, zegt directeur commercie Marit van Egmond. “De gerechten die je normaal zelf zou koken, maken wij nu voor je en staan binnen een half uur lekker warm op tafel.”

 

In een keuken in Amsterdam West bereidt het ‘Allerhande Kookt’-team verschillende verse maaltijden, van rendang met snijbonen en basmatirijst tot paddenstoelenrisotto en hutspot met knolselderij en chorizo. Het zijn gerechten uit de uitgebreide receptendatabase van Allerhande en ze bevatten allemaal minstens 200 gram groente. Klanten kunnen de hoofdgerechten aanvullen met salades, drankjes en nagerechten. Een voordeel van Allerhande Kookt is dat alle gerechten in één bestelling gecombineerd worden. Je hoeft dus niet meer je stamppot en lasagne apart te bestellen: alles wordt tegelijk bezorgd. Voor bestellen en bezorgen werkt AH samen met de bestelplatforms Thuisbezorgd.nl en Deliveroo.

 

Het project past in de visie die topman Wouter Kolk vorig jaar uiteenzette: hij ziet dat klassieke supermarkten het aantal bezoekers zien dalen, en dus een andere functie moeten krijgen. Boodschappen verschuiven naar online, winkels brengen meer beleving en worden eet- en bezorgcentra. De buitenhuismarkt biedt volgens hem groot potentieel. Eerder introduceerde de supermarkt het Bakery Café en de Deli Kitchen in winkels en sinds december hebben AH to go en Thuisbezorgd.nl in Amsterdam een samenwerking waarbij klanten producten van Albert Heijn gratis kunnen laten bezorgen per e-bike.