Albert Heijn haalt slag thuis in Lokeren

Shutterstock.com

Ondanks het protest van Carrefour mag Albert Heijn zijn nieuwe supermarkt in Lokeren wel degelijk openen op 12 december, zoals gepland. Dat heeft de rechter afgelopen vrijdag beslist.

 

Geen schending van de verbintenissen

Vorige week schreven we al dat Carrefour voor de rechtbank in Brussel een rechtszaak had aangespannen tegen Ahold Delhaize, wegens concurrentievervalsing. Aanleiding was de nakende opening van een Albert Heijn-winkel in Lokeren, twee jaar nadat die keten daar moest vertrekken in het kader van de fusie tussen Ahold en Delhaize.

 

De voorzitter van de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank in Brussel heeft nu echter geoordeeld dat die nieuwe Albert Heijn in Lokeren toch kan openen. Daarmee wordt de procedure die Carrefour aanspande om de opening van de nieuwe winkel tegen te houden, in het voordeel van Albert Heijn beslecht. De Belgische Mededingingsautoriteit had eerder ook al aangegeven dat er geen sprake was van een schending van de verbintenissen van Delhaize en Ahold in het kader van de fusie.

 

Concreet betekent dit dat de opening in Lokeren zoals gepland kan plaatsvinden. De winkel zal vanaf 12 december vijftig lokale mensen tewerkstellen. “Wij zijn natuurlijk blij met deze uitspraak en kunnen niet wachten om terug te keren naar Lokeren”, zegt een tevreden Luc de Baets, CEO van Albert Heijn België.