Albert Heijn hijst Deliveroo- en Blokker-mannen aan boord

Foto: DutchMen / Shutterstock.com

Albert Heijn heeft een directeur van maaltijdkoerier Deliveroo en één van Blokker binnengehaald. Philip Padberg, topman bij Deliveroo, wordt hoofd van AH.nl, terwijl Blokker-directeur Rob Heesen AH to go gaat leiden.

 

AH to go en AH.nl krijgen nieuwe leiding

Padberg was de voorbije drie jaar algemeen directeur bij Deliveroo voor continentaal Europa. Hij komt nu aan het hoofd van de onlinesupermarkt van Albert Heijn als opvolger van Selma Postma, die in de Verenigde Staten AH's Amerikaanse online zusterformule Peapod gaat leiden.

 

De 47-jarige Heesen neemt dan weer het roer over van Jan-Willem Dockheer als hoofd van gemaksformule AH to go: die verlaat Ahold Delhaize voor "een externe uitdaging", zo meldt de keten. Heesen komt over van Blokker, waar hij algemeen directeur was. Daarvoor deed hij al ervaring op bij onder meer Hema, Super de Boer en Ahold Delhaize-dochter Etos

 

Met de benoemingen verwelkomt Albert Heijn volgens Jan van Dam, directeur 'specialty stores & new markets', “twee energieke en ervaren managers”. De benoemingen gaan in op nieuwjaarsdag.