Albert Heijn keert terug naar Turnhout… én wil opnieuw naar Groenplaats

Shutterstock.com

Twee Belgische winkelopeningen kondigt Albert Heijn vandaag aan voor de tweede helft van 2019: Turnhout en Deurne. RetailDetail vernam in de wandelgangen echter dat ook een terugkeer naar de Antwerpse Groenplaats op het programma staat.

 

Derde terugkeer op rij

In Turnhout verkocht Albert Heijn in 2017 zijn winkel langs de Steenweg op Gierle aan Lidl: dat was namelijk één van de dertien winkels die Ahold Delhaize moest afstoten om groen licht te krijgen voor de fusie. Vandaag kondigt de retailer officieel de terugkeer aan: er opent volgend jaar een nieuwe AH-winkel in Turnova, het ambitieuze woon- en winkelcentrum dat momenteel wordt gebouwd in het stadscentrum.

 

Het nieuws komt niet als een verrassing: de keten werd immers al een tijdje genoemd als huurder in het project. Wel opmerkelijk is het feit dat Albert Heijn hiermee al voor de derde keer een winkelopening plant op een locatie die de keten eerder moest verlaten. Dat was recent namelijk ook al het geval in Leuven en in Lokeren, waar een klacht van Carrefour wegens concurrentievervalsing door de rechter werd verworpen.

 

Daarbij zal het niet ophouden, verneemt RetailDetail: vastgoedbronnen bevestigen dat Albert Heijn ook graag wil terugkeren naar de Antwerpse Groenplaats. Meer bepaald heeft de retailer zijn oog laten vallen op het oude postgebouw, dat momenteel gerenoveerd wordt en waar tot dit voorjaar de overdekte foodmarkt Mercado gevestigd was. Die locatie bevindt zich op goed 100 meter van het pand dat Ahold Delhaize moest verkopen aan Colruyt Group, dat er komend voorjaar een Cru zal openen. Dat Albert Heijn tot slot ook in Deurne bij Antwerpen een (grote) winkel zal openen, kwam al in het nieuws doordat buurtbewoners bezwaren indienden tegen het project.