Albert Heijn maakt 150 managementfuncties overbodig

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Albert Heijn reorganiseert zijn managementstructuur: 150 managers zijn "boventallig" verklaard en moeten een nieuwe functie zoeken in het bedrijf. Er zouden geen ontslagen vallen.

 

Overbodig gemaakt

Albert Heijn wil zijn bedrijfsstructuur versimpelen en met kortere lijnen werken. De supermarktketen voert daarom een reorganisatie door, waarbij 150 managers op zoek moeten naar een nieuwe functie. In hun huidige positie zijn ze immers boventallig verklaard, wat betekent dat er meer medewerkers op een post zitten dan nodig.

 

De komende weken zullen ze deelnemen aan een selectie- en benoemingsproces "om hen zo veel mogelijk in passende nieuwe functies te benoemen", bevestigt een woordvoerder aan RTL Z. De bedreigde banen situeren zich in de afdelingen personeelsbeleid en financiën op het hoofdkantoor in Zaandam, maar ook in het operationeel management en het regiomanagement in verschillende regio’s in Nederland.

 

Nieuw management

Albert Heijn beklemtoont wel dat er in totaal geen functies zullen verdwijnen. Na deze eerste ronde zal ook de rest van de winkelorganisatie worden aangepakt: in verschillende teams zullen "banen veranderen, vervallen en nieuwe banen ontstaan", aldus de retailer tegenover RTL Z.

 

De reorganisatie komt er na de benoeming van Marit van Egmond tot CEO in februari. Sinds 6 mei heeft zij ook een nieuw managementteam geïnstalleerd aan de top van de Ahold Delhaize-dochter. Begin oktober moet de nieuwe, simpelere managementstructuur in werking treden.