Albert Heijn-man haalt KFC naar Vlaanderen

Kentucky Fried Chicken opent 40 restaurants in Vlaanderen
Benelux Food Group

De Amerikaanse fastfoodketen KFC heeft een franchise verleend aan Jan Peeters (de grootste franchisenemer van Albert Heijn in België) en vastgoedspecialist Mathé Heeren. Hun eerste vestiging opent binnenkort al in Wijnegem.

 

Drie franchises

Wijnegem wordt niet de eerste Belgische Kentucky Fried Chicken, want Brussel krijgt de primeur. Dat gebeurt weliswaar onder een andere franchisenemer, want in totaal zijn er liefst drie franchises uitgeschreven voor Belgische KFC's. Peeters en Heeren gaan samen in de Benelux Food Group met de bedoeling om veertig winkels in het Nederlandse taalgebied te openen, de Franstaligen krijgen een aparte franchisenemer en een derde bedrijf, Autogrill, krijgt de franchise voor stations en snelwegparkings.

 

Dit jaar zullen Peeters en Heeren drie KFC's openen: naast Wijnegem komt er ook nog eentje in Limburg en een in Oost-Vlaanderen. "We hebben de rechten om de komende vijf jaar veertig locaties te openen in Vlaanderen en Brussel", zeggen Peeters en Heeren. Dat kan stroken met de vorig jaar uitgesproken ambitie om (over de drie franchises heen) naar 150 Belgische vestigingen te gaan.

 

KFC werd in 1952 opgericht in door Harland Saunders. De fastfoodketen heeft meer dan 18.000 vestigingen in 125 landen. Het bedrijf maakt deel uit van Yum Brands!, waartoe ook Pizza Hut en Taco Bell behoren.