Albert Heijn rolt kassaloze winkels uit

Foto Albert Heijn

In Amsterdam opende Albert Heijn vandaag de eerste twee gemakswinkels met het ‘tap to go’ systeem voor kassaloos shoppen. De retailer wil dat op termijn in alle tachtig 'AH to go'-vestigingen installeren.

 

“Een mijlpaal”

In twee winkels in het Amsterdam Medical Center kunnen klanten vanaf nu met de 'tap to go'-kaart shoppen en hoeven ze niet meer langs de kassa. Vanaf volgende week kan dat ook in de AH to go bij het metrostation op Amsterdam Centraal Station. AH gelooft in de toekomst van pin- en kassaloos shoppen en wil klanten in alle tachtig To go-winkels de mogelijkheid geven hiervan gebruik te maken, meldt de retailer in een persbericht.

 

Het systeem werkt eenvoudig: als klant download je de AH tap to go app en activeer je je kaart of Androidtelefoon (iOs en Windows volgen later). In de winkel tik je kort de geactiveerde kaart of telefoon tegen het prijskaartje op het schap van het product dat je wilt hebben. Pak het product uit het schap en stop het direct in je tas. Na tien minuten wordt het bedrag automatisch van je rekening afgeschreven. De app bevat ook een spaarkaart om te sparen voor gratis koffie, fruit of croissants.

 

“Dit is voor ons absoluut een mijlpaal. Onze klanten willen we altijd en overal volop keuze, kwaliteit en gemak bieden. Met tap to go brengen we dat gemak echt naar een volgend niveau”, zegt Jan-Willem Dockheer, directeur van AH to go. Eind vorig jaar al startte Albert Heijn een test met ‘tap to go’ in de AH to go winkel op het hoofdkantoor in Zaandam.