Albert Heijn start met bouw nieuw distributiecentrum

Albert Heijn start met bouw nieuw distributiecentrum

Supermarktketen Albert Heijn start volgende week in Zaandam met de bouw van een nieuw distributiecentrum, dat midden 2018 geopend moet worden. Het zal het huidige distributiecentrum in Zaandam gaan vervangen.

Verschillende voordelen

Het distributiecentrum van 23.000 m² wordt volgens Albert Heijn het eerste gemechaniseerde distributiecentrum voor houdbare producten in Nederland. Vrijwel het volledige regionale assortiment houdbare producten wordt er van begin tot einde gemechaniseerd verwerkt: daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een slim stapelsysteem. Zo kan het centrum meer producten verwerken in dezelfde ruimte en wordt het transport geoptimaliseerd, omdat de producten beter worden gestapeld. Het distributiecentrum zal leveren aan ongeveer 300 winkels.

 

“Wij gebruiken planogrammen van de winkels van onze klanten, en onze systemen kunnen daardoor per bestelling uitrekenen hoe de producten op een rolcontainer moeten worden gestapeld, zodat er niet hoeft te worden gesplitst”, aldus Remko van Gils van Vanderlande (dat het systeem levert) op logistiek.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op z’n kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top