Albert Heijn stopt met Rappie

AH stopt met Rappie
AH stopt met Rappie

Rappie, een samenwerking tussen start-up SuperBuddy en Albert Heijn, stopt per 1 december. De dienst bezorgde bestelde boodschappen bij Albert Heijn in Rotterdam binnen twee uur thuis. SuperBuddy gaat nu ook bestellingen voor andere supermarkten binnen twee uur bezorgen.

 

Snelle levering biedt kansen

Albert Heijn gelooft wel in snelle bezorging: "Samen met SuperBuddy hebben we het afgelopen jaar gezien dat instant delivery veel kansen biedt", geeft conceptverantwoordelijke Eva Mathlener aan. AH testte vanuit de AH-to-go aan de Amsterdamse Zuidas zelfs met bezorging binnen een kwartier, maar dat project ligt al langer stil.

 

"We hebben niet alleen veel klanten blij gemaakt met onze supersnelle, persoonlijke en vertrouwde bezorging, maar we hebben ook veel geleerd van de samenwerking met een grote retailer" zegt SuperBuddy-CEO Laurens van Geffen op Twinkle. "Met die ervaring gaan wij verder met het verbreden van ons online bezorgplatform."

 

In het systeem van SuperBuddy doen 'buddy’s' boodschappen in de winkels en leveren die daarna thuis af. Als er producten niet aanwezig zijn, dan nemen zij contact op met de klant om te vragen of die een alternatief wil. “Op deze manier word je nooit teleurgesteld als je de producten aan de deur krijgt.” De buddy’s doen ook al boodschappen voor Jumbo en Ekoplaza. In andere landen zijn er vergelijkbare diensten met Instacart, dat in de Verenigde Staten onder andere voor Whole Foods levert, en Beelivery in het Verenigd Koninkrijk.