Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF | RetailDetail

Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF

Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF
© Shutterstock

Onze zuiderburen doen deze maand aan "mei plasticvrij", maar ook Nederland laat zich niet onbetuigd in de strijd tegen plasticafval. De volgende in de rij is Albert Heijn, dat plastic zakken in de ban wil doen.

 

Zoeken naar alternatieven

Tien winkels van de Zaanse keten nemen deel aan een proefproject om te kijken wat de beste alternatieven zijn, tekende RTL Nieuws op bij een woordvoerder van AH. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan herbruikbare tasjes. Welke winkels bij de proef betrokken zijn, of welke andere alternatieven er zullen worden uitgetest, blijft voorlopig echter nog een geheim.

 

Albert Heijn doet al even mee aan de strijd tegen plastic, klinkt het wel nog: "Zo zijn de zogenoemde lussentassen bij de kassa dunner en kleiner geworden, zodat we zo'n 10% aan plastic besparen", vervolgde de woordvoerder. 

 

Delhaize bant wegwerpzakken

AH's Belgische broertje Delhaize wil nog dit jaar zelfs helemaal stoppen met plastic zakjes voor groenten en fruit: als alternatief wil de keten herbruikbare katoenen zakken introduceren. Ook papieren zakken zullen terugkeren om de plasticban te helpen opvangen.

 

Vandaag voerde leefmilieuminister Joke Schauvliege de strijd tegen plastic nog wat verder op: wegwerpzakken zouden nu ook in Vlaanderen verboden worden (als laatste Belgische regio), terwijl op plastic flessen statiegeld geheven zou worden. Nu kunnen die nog gratis worden meegegeven indien ze goed worden gesorteerd, maar toch maken ze - samen met blikjes - zowat de helft van het zwerfafval uit. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.