Aldi-distributiecentrum Turnhout "vierde duurzaamste industriegebouw ter wereld"

Aldi

Het in 2019 geopende distributiecentrum van Aldi in Turnhout heeft zopas officieel een BREEAM-certificatie ‘Outstanding’ ontvangen. Met de behaalde score is het wereldwijd het op drie na meest duurzame industriegebouw, zegt de discounter.

 

Bijenhotel

De discounter investeerde destijds vijftig miljoen euro in het gebouw, dat tot stand kwam met met liefst negentig duurzaamheidsparameters in het achterhoofd. Zo liggen er meer dan 4000 zonnepanelen op het dak en gebeurt de koeling met CO2. Rond het gebouw werd de plaatselijke fauna en flora beschermd en kwam er zelfs een bijenhotel.

 

De supermarkt krijgt nu ook een officiële erkenning voor die inspanningen, in de vorm van een BREEAM Outstanding-certificaat. Het certificaat werd reeds toegekend tijdens de ontwerpfase, maar het is nu ook officieel bevestigd. Volgens de BREEAM International New Construction 2016 standaard staat Aldi Turnhout met een score van 92,3% zelfs op de vierde plaats wereldwijd.

 

"We streefden naar de hoogst haalbare score, en zijn dus zeer trots met het eindresultaat", zegt Frank Vissers, algemeen directeur van de site. "Deze prestatie kadert volledig binnen onze duurzaamheidspolitiek en bewijst nogmaals de duurzame keuzes die we maken, zowel voor het welzijn van onze eigen medewerkers als voor het milieu."