Aldi en Lidl profiteren van Brexit | RetailDetail

Aldi en Lidl profiteren van Brexit

Aldi en Lidl profiteren van Brexit

Omdat ze sterker inzetten op lokale producten, zullen Aldi en Lidl in het Verenigd Koninkrijk minder impact ondervinden van de brexit dan hun grote Britse rivalen, stelt een analyse van Kantar Retail.

Import wordt duurder

De harddiscounters zijn al een tijdje aan een opgang bezig op de Britse markt, en de brexit kan hen daarbij verder helpen, menen de analisten. Omdat het Britse pond in waarde daalt, wordt het voor Britse supermarkten duurder om voedingsproducten uit de EU in te voeren. Vooral de grote ketens voeren veel verse producten in, terwijl de harddiscounters net geïnvesteerd hebben in goede handelsrelaties met lokale boeren. Aldi bijvoorbeeld verkoopt in zijn Britse winkels uitsluitend Brits vlees.

 

Aldi en Lidl koppelen bovendien het voordeel van een beperkt assortiment en een performante bevoorradingsketen aan Europese schaalgrootte. Lidl heeft trouwens al aan het Britse vakblad The Grocer laten weten dat de beslissing van de Britten geen impact zal hebben op zijn investeringsplannen in het Verenigd Koninkrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!