Aldi en Lidl profiteren van Brexit | RetailDetail

Aldi en Lidl profiteren van Brexit

Aldi en Lidl profiteren van Brexit

Omdat ze sterker inzetten op lokale producten, zullen Aldi en Lidl in het Verenigd Koninkrijk minder impact ondervinden van de brexit dan hun grote Britse rivalen, stelt een analyse van Kantar Retail.

Import wordt duurder

De harddiscounters zijn al een tijdje aan een opgang bezig op de Britse markt, en de brexit kan hen daarbij verder helpen, menen de analisten. Omdat het Britse pond in waarde daalt, wordt het voor Britse supermarkten duurder om voedingsproducten uit de EU in te voeren. Vooral de grote ketens voeren veel verse producten in, terwijl de harddiscounters net geïnvesteerd hebben in goede handelsrelaties met lokale boeren. Aldi bijvoorbeeld verkoopt in zijn Britse winkels uitsluitend Brits vlees.

 

Aldi en Lidl koppelen bovendien het voordeel van een beperkt assortiment en een performante bevoorradingsketen aan Europese schaalgrootte. Lidl heeft trouwens al aan het Britse vakblad The Grocer laten weten dat de beslissing van de Britten geen impact zal hebben op zijn investeringsplannen in het Verenigd Koninkrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top