Aldi en Lidl veroveren Britse markt | RetailDetail

Aldi en Lidl veroveren Britse markt

Aldi en Lidl veroveren Britse markt
Shutterstock.com

Discounters Aldi en Lidl gaan in het Verenigd Koninkrijk met steeds meer marktaandeel lopen en zijn niet van plan om hun aanval op de Britse markt stop te zetten. Beide retailers hebben nog heel wat plannen voor expansie.

Grote investeringen

Aldi heeft momenteel iets meer dan 750 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, maar het wil dat aantal tegen 2022 optrekken naar ongeveer 1.000. Bij Lidl zijn de plannen nog ambitieuzer. Dat ziet ruimte voor 1.200 tot 1.500 winkels in het Verenigd Koninkrijk, waar het er nu 710 heeft.

 

Dit jaar wil Aldi 70 nieuwe winkels openen en tegen eind 2018 zal het 1 miljard pond (1,15 miljard euro) geïnvesteerd hebben. Lidl investeert dan weer 1,45 miljard pond (1,66 miljard euro), gespreid over 2017 en 2018. Het opent dit jaar 50 winkels en zal er nog eens 30 vernieuwen.

 

Bij Tesco, Sainsbury’s, Asda en Morrisons, de grote vier in het Verenigd Koninkrijk, worden er nog amper nieuwe winkels geopend en gaan er zelfs heel wat jobs verloren. De ketens willen zo kosten besparen, om op vlak van prijs de concurrentie aan te gaan met de twee Duitse discounters.

 

Momenteel hebben Aldi en Lidl samen een marktaandeel van 12,1 procent in het Verenigd Koninkrijk en dat moet tegen 2022 doorgroeien naar 15 procent. Die groei zal vooral het gevolg zijn van de vele winkelopeningen. Daarnaast worden bestaande winkels gemoderniseerd en wordt het assortiment aangepakt, om in te spelen op de wensen van de Britse consument.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.