Aldi investeert 40 miljoen in Brusselse winkels

Aldi investeert 40 miljoen in Brusselse winkels
Foto Aldi

De voorbije jaren investeerde harddiscounter Aldi bijna 30 miljoen in de vernieuwing van zijn Brusselse winkels, maar nu schakelt de keten nog een versnelling hoger: tot 2020 pompt ze nog eens 40 miljoen euro in negen Brusselse projecten.

 

Motor voor de wijk

In Oudergem opent op 26 juni een gloednieuwe Aldi, met een parking op het straatniveau. Een rolpad of lift brengt de klanten naar de winkel, die zich op de eerste verdieping bevindt. Boven en naast de winkelruimte bevinden zich 51 appartementen. Het project is een perfect voorbeeld van stedelijke integratie, waarbij een supermarkt de motor wordt voor de hele wijk, meent algemeen directeur Erik Winters van de hoofdzetel Aldi Zemst: “De winkel gaat volledig op in de wijk. We hebben een beroep gedaan op dezelfde architect, we gebruiken dezelfde bouwstijl als de naburige gebouwen, we zorgen ervoor dat de vrachtwagen binnenin ons gebouw kan lossen, we hebben groendaken aangelegd…”

 

Naast het project in Oudergem staan er ook projecten op stapel in Ukkel (nieuwe winkel), Vorst (nieuwe winkel), Anderlecht (uitbreiding van een bestaande winkel) en Elsene (uitbreiding bestaande winkel). Ook zijn er concrete plannen in Laken, Schaarbeek (twee projecten) en Koekelberg. De winkel in Ukkel opent al op 4 juli: een oude garage werd er omgevormd tot een moderne winkel van 1.200 m². Op vraag van de gemeente werden de oorspronkelijke gevel én het dak behouden, de rest van het gebouw werd vanaf nul heropgebouwd. Zonnepanelen, een groendak en warmterecuperatie zijn van bij de start aanwezig.

 

Aldi heeft momenteel twintig winkels in Brussel, in zowat alle wijken. De aanpak van de retailer inspireert ook de buitenlandse collega’s: de manier waarop het filiaal in de Wandstraat in Laken elke vierkante centimeter benut, werd intussen al gekopieerd in twee Parijse winkels, meldt Geert De Roy, manager immobiliën en expansie.