Aldi krijgt nieuwe topman in Nederland

Foto: AR Pictures / Shutterstock.com

Aldi heeft in Nederland een nieuwe CEO: Nicolás de Lope, die Nederland na anderhalf jaar inruilt voor een bestuursfunctie op het Duitse hoofdkantoor, wordt opgevolgd door de Duitser Christian Fleck.

 

“Nooit klaar met verbeteren”

De Lope verlaat Aldi (Nord) Nederland per direct voor een bestuurspost bij de discountketen in Duitsland en wordt opgevolgd door Fleck, die sinds 2008 bij Aldi werkzaam is in verschillende functies. Zijn recentste rol was die van directeur bij Aldi Best, het regionale distributie- en verkoopbedrijf dat onder meer Aldi in Nederland overkoepelt.

 

De nieuwe topman gaat verder op het twee jaar geleden ingeslagen pad bij Aldi in Nederland: “We hebben de afgelopen jaren met iedereen binnen Aldi hard gewerkt aan de vernieuwingsstrategie. Ons assortiment is verbeterd, met name op het gebied van vers, als brood, groente, fruit, vlees en vis. Uiteraard blijven we de prijs-kwaliteit scherp in de gaten houden”, zegt Fleck volgens Distrifood. 

 

Volgens de nieuwe topman reageren klanten alvast positief en is de winkelbeleving al sterk verbeterd. “Eigenlijk zijn we nooit klaar met het verbeteren van onze formule. De wereld verandert continu. Daarbij is het belangrijk was de consument ons vertelt”, meent hij desalniettemin.